Oslo 20170912. Venstreleder Trine Skei Grande , statsmnister Erna Solberg, Siv Jensen (Frp) og Knut Arild Hareide utenfor NRK. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Onsdagens møte på borgerlig side kan bli det siste for KrFs del. Men hva Venstre i så fall gjør, er et åpent spørsmål.

KrF-leder Knut Arild Hareide varsler at onsdagens samtaler med regjeringspartiene for hans del kan bli de siste i denne omgang.

– Det kan det bli, men vi skal ikke konkludere før møtet. Vi har sagt at hvis vi ikke lykkes med regjeringssamtaler, så går vi i opposisjon og forhandler fra sak til sak, sa Hareide da han gjestet NRKs Politisk kvarter.

Nytt møte

Kristelig Folkeparti og Venstre skal onsdag møte regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet til nye samtaler om regjeringsalternativer og viktige politiske saker. Hareide mener mye taler for at det verken blir en sentrum-Høyre-regjering eller noen form for avtale med den sittende Høyre/Frp-regjeringen.

– Det er jo dette som har vært regelen mer enn unntaket i norsk politikk, sier Hareide.

Om Venstre-leder Trine Skei Grande vil følge alliansepartneren ut døra dersom KrF trekker seg fra samtalene, er uklart. Flere i Venstre vektlegger at det er viktig å holde sammen med KrF, men hun står langt friere enn Hareide når det gjelder forholdet til Frp.

God tid

Regjeringspartiene og Venstre har gjentatte ganger slått fast at de har god tid på å avklare samarbeidsspørsmålet. Grande viste i forrige uke til at regjeringen først skal legge fram et budsjett, som støttepartiene ikke har hatt noen direkte innflytelse på, og at det deretter blir budsjettforhandlinger på Stortinget.

Grande har imidlertid ikke gitt opp håpet om en borgerlig regjering uten Frp og viser til signaler fra statsminister Erna Solberg (H).

– Signalet fra Erna er at hun er villig til å begynne med blanke ark for å få til en regjering med et politisk fundament. Det politiske fundamentet bestemmer hvem som skal sitte i regjeringen. Det er sakene som bestemmer hvem som skal sitte i regjeringen, sier Grande til NRK.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]