Employees from the Independent High Electoral Referendum Commission hang banners outside a voting station ahead of tomorrow's planned referendum for the Kurdistan region, in Arbil, the capital of the autonomous Kurdish region of northern Iraq, on September 24, 2017. Iraqi Kurdish leader Massud Barzani insisted that a controversial September 25 independence referendum for his autonomous Kurdish region in northern Iraq will go ahead, even as last-minute negotiations aimed to change his mind. / AFP PHOTO / SAFIN HAMED
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

I følge en uttalelse av den irakiske statsministeren Haidar al-Abadu søndag, krever irakiske myndigheter at den kurdiske regionale regjeringen (KRG) ”gir fra seg alle grenseposter, inkludert flyplasser til føderale myndigheter. Den [irakiske regjeringen] ber også naboland og det internasjonale samfunnet om å bare forholde seg til den irakiske regjeringen når det kommer til grenser og oljehandel.”

Abadi sa videre i uttalelsen at ”[irakiske] føderale myndigheter kommer til å ta kontroll over flyten av varer og mennesker som beveger seg til og fra regionen.” Han kalte også for opprettelsen av en arbeidsstyrke for å kartlegge KRGs eiendeler og kontoer utenfor landet, og at den irakiske statsadvokaten går til sak mot alle kurdere som er involvert i å gjennomføre valget.

Bagdad betrakter dagens folkeavstemning som grunnlovsstridig.

 

Les mer:

Rudaw. Baghdad demands control over borders, oil on eve of referendum, 24 september 2017

NB. Rudaw er affiliert med Kurdistan Demokratic Party (KDP) som er pro-selvstendighet.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]