Employees from the Independent High Electoral Referendum Commission hang banners outside a voting station ahead of tomorrow's planned referendum for the Kurdistan region, in Arbil, the capital of the autonomous Kurdish region of northern Iraq, on September 24, 2017. Iraqi Kurdish leader Massud Barzani insisted that a controversial September 25 independence referendum for his autonomous Kurdish region in northern Iraq will go ahead, even as last-minute negotiations aimed to change his mind. / AFP PHOTO / SAFIN HAMED
annonse
annonse

I følge en uttalelse av den irakiske statsministeren Haidar al-Abadu søndag, krever irakiske myndigheter at den kurdiske regionale regjeringen (KRG) ”gir fra seg alle grenseposter, inkludert flyplasser til føderale myndigheter. Den [irakiske regjeringen] ber også naboland og det internasjonale samfunnet om å bare forholde seg til den irakiske regjeringen når det kommer til grenser og oljehandel.”

Abadi sa videre i uttalelsen at ”[irakiske] føderale myndigheter kommer til å ta kontroll over flyten av varer og mennesker som beveger seg til og fra regionen.” Han kalte også for opprettelsen av en arbeidsstyrke for å kartlegge KRGs eiendeler og kontoer utenfor landet, og at den irakiske statsadvokaten går til sak mot alle kurdere som er involvert i å gjennomføre valget.

Bagdad betrakter dagens folkeavstemning som grunnlovsstridig.

annonse

 

Les mer:

Rudaw. Baghdad demands control over borders, oil on eve of referendum, 24 september 2017

annonse

NB. Rudaw er affiliert med Kurdistan Demokratic Party (KDP) som er pro-selvstendighet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon