Bagdad krever kontroll over grenseposter og oljefelt i forkant av kurdisk folkeavstemning

AFP PHOTO / SAFIN HAMED

I følge en uttalelse av den irakiske statsministeren Haidar al-Abadu søndag, krever irakiske myndigheter at den kurdiske regionale regjeringen (KRG) ”gir fra seg alle grenseposter, inkludert flyplasser til føderale myndigheter. Den [irakiske regjeringen] ber også naboland og det internasjonale samfunnet om å bare forholde seg til den irakiske regjeringen når det kommer til grenser og oljehandel.”

Abadi sa videre i uttalelsen at ”[irakiske] føderale myndigheter kommer til å ta kontroll over flyten av varer og mennesker som beveger seg til og fra regionen.” Han kalte også for opprettelsen av en arbeidsstyrke for å kartlegge KRGs eiendeler og kontoer utenfor landet, og at den irakiske statsadvokaten går til sak mot alle kurdere som er involvert i å gjennomføre valget.

Bagdad betrakter dagens folkeavstemning som grunnlovsstridig.

 

Les mer:

Rudaw. Baghdad demands control over borders, oil on eve of referendum, 24 september 2017

NB. Rudaw er affiliert med Kurdistan Demokratic Party (KDP) som er pro-selvstendighet.


Publisert: sep 25, 2017 @ 5:52 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.