Journalister vurderer sikkerheten under OL

AP Photo/Lee Jin-man

Frykt for et angrep under OL i Sør-Korea neste år har fått norske redaksjoner til å telle på sikkerhetsknappene.

– Vi vurderer situasjonen fortløpende og vil følge de rådene som blir gitt, sier redaksjonssjef Janne Fredriksen i NRK Sporten til NTB.

I februar starter vinter-OL i den sørkoreanske byen Pyeongchang, som ligger om lag 80 kilometer fra grensa til Nord-Korea.

Den eskalerende konflikten mellom de to landene, som formelt sett fortsatt er i krig, har fått store land som Frankrike til å vurdere å holde sine utøvere hjemme. Om Norge skulle velge å gjøre det samme, vil også NRK-journalistene bli hjemme, sier Fredriksen.

– Dette må vi ta på aller høyeste alvor, sier hun, men understreker samtidig at NRK planlegger for å reise nedover.

Olympiatoppen har tidligere opplyst at de vil følge rådene til Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Nord-Korea har de siste månedene gjennomført flere rakettoppskytinger og prøvesprenginger, blant annet av det landet selv hevder er en hydrogenbombe. I tillegg har ordkrigen mellom leder Kim Jong-un og USAs president Donald Trump spisset seg kraftig til.

Stein Tønnesson ved fredsforskningsinstituttet PRIO, som er ekspert på fred og sikkerhet i Øst-Asia, uttalte før helgen til Aftenposten at det er liten grunn til å engste seg for krig.

– Derimot kan det være grunn til å frykte en terrorhandling fra Nord-Korea, dersom ikke situasjonen har roet seg før OL, sa seniorforskeren.

(©NTB)


Publisert: sep 25, 2017 @ 5:28 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.