Norge skal delta i NATO-ledet operasjon mot terror

Foto: KRIPOS / NTB scanpix

Norge skal delta i en NATO-ledet operasjon for å bekjempe kriminelle virksomheter i Middelhavet. Et av målene er å forhindre terror.

NATO skal bruke operasjonen Sea Guardian til å støtte EUs sjøoperasjon Sophia i Middelhavet. EUs operasjon har som oppgave å arrestere menneskesmuglere og ødelegge båtene de bruker.

Sea Guardian er på sin side en operasjon for NATOs tilstedeværelse i Middelhavet og har som mål å overvåke og bekjempe terrorvirksomheter, i tillegg til å styrke kapasiteten i NATOs samarbeidsland. Nå skal Norge også delta i Sea Guardian.

– Siden vi nå beveger oss inn i Middelhavet med NATO-flagg i masten, er det naturlig at også vår styrke på åtte fartøy kan bidra i operasjon Sea Guardian, sier flaggkommandør Petter Kammerhuber, som leder marinestyrken Standing NATO Maritime Group 1 (SNMG1) ut 2017.

SNMG1 skal, i tillegg til operasjonen Sea Guardian, også være med på øvelser. Fra før av har både Hellas, Spania, Italia og Tyrkia engasjert seg i operasjonen.

(©NTB)


Publisert: sep 25, 2017 @ 5:37 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.