Middelhavet. Foto: KRIPOS / NTB scanpix
annonse
annonse

Norge skal delta i en NATO-ledet operasjon for å bekjempe kriminelle virksomheter i Middelhavet. Et av målene er å forhindre terror.

NATO skal bruke operasjonen Sea Guardian til å støtte EUs sjøoperasjon Sophia i Middelhavet. EUs operasjon har som oppgave å arrestere menneskesmuglere og ødelegge båtene de bruker.

Sea Guardian er på sin side en operasjon for NATOs tilstedeværelse i Middelhavet og har som mål å overvåke og bekjempe terrorvirksomheter, i tillegg til å styrke kapasiteten i NATOs samarbeidsland. Nå skal Norge også delta i Sea Guardian.

annonse

– Siden vi nå beveger oss inn i Middelhavet med NATO-flagg i masten, er det naturlig at også vår styrke på åtte fartøy kan bidra i operasjon Sea Guardian, sier flaggkommandør Petter Kammerhuber, som leder marinestyrken Standing NATO Maritime Group 1 (SNMG1) ut 2017.

SNMG1 skal, i tillegg til operasjonen Sea Guardian, også være med på øvelser. Fra før av har både Hellas, Spania, Italia og Tyrkia engasjert seg i operasjonen.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon