Oslo 20170829. Generalsekretær Mehtab Afsar (tv), styreleder Zaeem Shaukat og administrasjonskonsulent Leyla Hasic i Islamsk Råd Norge (IRN) lytter til en politisk paneldebatt om innvandring, hatkriminalitet og rasisme i Oslo tirsdag kveld. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Tirsdag får trolig kontroversielle Islamsk Råd Norge (IRN) vite om det mister statsstøtten eller ikke.

annonse

Statsstøtten til rådet står på agendaen når IRN tirsdag skal i møte med Kulturdepartementet, skriver Klassekampen.

Kontroversene knyttet til Islamsk Råd Norge har vært mange de siste årene, og toppet seg i våres da Rådets pengestøtte fra Kulturdepartementet ment til brobygging og dialog, ble brukt til å ansette en nikabkledd kvinne.

IRNs viktigste samarbeidspartner, Samarbeidsrådet for tros- og livssyn (STL), sa til Dagsavisen 4. september at de vurderer å bryte med den muslimske paraplyorganisasjonen.

I etterkant av nikab-bråket i vår, frøs Kulturdepartementet andre rate av pengestøtten på 650.000 kroner, fordi departementet mener det er tvil om IRN utøver sin rolle som brobygger og dialogpartner på en tillitvekkende måte. Departementet er nå i sluttfasen av en juridisk gjennomgang av støttespørsmålet, skriver Klassekampen.

Dersom statsstøtten på rundt 1,3 millioner kroner trekkes tilbake, vil det trolig bli en splittelse i organisasjonen. I fem av de eldste medlemsmoskeene, blant dem Det islamske fellesskap Bosnia og Hercegovina, arbeides det for å etablere en ny organisasjon.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.