Merkels beslutning om å åpne grensene i 2015 kan ha vært ulovlig

AP Photo/Matthias Schrader

I en rapport fra den tyske riksdagens juridiske eksperter hevdes det at Angela Merkel egentlig ikke hadde anledning til selv å bestemme at grensene skulle åpnes for migranter. Likevel gjorde hun dette, hvilket betyr at hun kan ha handlet ulovlig.

I følge rapporten skulle denne beslutningen ha blitt tatt av Riksdagen og ikke Merkel selv. Det henvises til en dom i en føderal forfatningsdomstol om migranter og deres familier i Tyskland, der det konstateres at det er parlamentet som skal fatte en beslutning om andelen utlendinger i befolkningen skal forandres som følge av innvandring og i hvilken utstrekning det skal skje.

– Multikulturalismen er død, sa Angela Merkel i en tale til kristendemokratiske ungdommer i 2010.

– Vi lurte oss selv en stund, vi sa: de kommer ikke til å bli for alltid, en dag reiser de hjem igjen, men slik har det ikke gått.

Hun sa videre i talen at tilnærmingen til det multikulturelle samfunnet har mislykkes fullstendig  i Tyskland.

Merkel var kjent for stabilitet og forutsigbarhet. Ingen eksperimenter. Likevel valgte hun altså i 2015 å åpne Tysklands grenser for migranter fra Midtøsten og Afrika, en beslutning som kan ha vært i strid med landets lover.

 

Kilder:

ANNONSE:

Angela Merkels öppna gränser kan ha varit olagliga. Samhällsnytt, 24. september 2017

Gutachten sieht unklare Rechtsgrundlage für Grenzöffnung. Welt, 

 


Publisert: sep 26, 2017 @ 9:23 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.