Foto: AP Photo/Matthias Schrader

I en rapport fra den tyske riksdagens juridiske eksperter hevdes det at Angela Merkel egentlig ikke hadde anledning til selv å bestemme at grensene skulle åpnes for migranter. Likevel gjorde hun dette, hvilket betyr at hun kan ha handlet ulovlig.

annonse

I følge rapporten skulle denne beslutningen ha blitt tatt av Riksdagen og ikke Merkel selv. Det henvises til en dom i en føderal forfatningsdomstol om migranter og deres familier i Tyskland, der det konstateres at det er parlamentet som skal fatte en beslutning om andelen utlendinger i befolkningen skal forandres som følge av innvandring og i hvilken utstrekning det skal skje.

– Multikulturalismen er død, sa Angela Merkel i en tale til kristendemokratiske ungdommer i 2010.

– Vi lurte oss selv en stund, vi sa: de kommer ikke til å bli for alltid, en dag reiser de hjem igjen, men slik har det ikke gått.

Hun sa videre i talen at tilnærmingen til det multikulturelle samfunnet har mislykkes fullstendig  i Tyskland.

Merkel var kjent for stabilitet og forutsigbarhet. Ingen eksperimenter. Likevel valgte hun altså i 2015 å åpne Tysklands grenser for migranter fra Midtøsten og Afrika, en beslutning som kan ha vært i strid med landets lover.

 

Kilder:

Angela Merkels öppna gränser kan ha varit olagliga. Samhällsnytt, 24. september 2017

Gutachten sieht unklare Rechtsgrundlage für Grenzöffnung. Welt, 

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.