Foto: AP Photo/Matthias Schrader
Del saken
 • 855
 •  
 •  
 •  
 •  

I en rapport fra den tyske riksdagens juridiske eksperter hevdes det at Angela Merkel egentlig ikke hadde anledning til selv å bestemme at grensene skulle åpnes for migranter. Likevel gjorde hun dette, hvilket betyr at hun kan ha handlet ulovlig.

I følge rapporten skulle denne beslutningen ha blitt tatt av Riksdagen og ikke Merkel selv. Det henvises til en dom i en føderal forfatningsdomstol om migranter og deres familier i Tyskland, der det konstateres at det er parlamentet som skal fatte en beslutning om andelen utlendinger i befolkningen skal forandres som følge av innvandring og i hvilken utstrekning det skal skje.

– Multikulturalismen er død, sa Angela Merkel i en tale til kristendemokratiske ungdommer i 2010.

– Vi lurte oss selv en stund, vi sa: de kommer ikke til å bli for alltid, en dag reiser de hjem igjen, men slik har det ikke gått.

Hun sa videre i talen at tilnærmingen til det multikulturelle samfunnet har mislykkes fullstendig  i Tyskland.

Merkel var kjent for stabilitet og forutsigbarhet. Ingen eksperimenter. Likevel valgte hun altså i 2015 å åpne Tysklands grenser for migranter fra Midtøsten og Afrika, en beslutning som kan ha vært i strid med landets lover.

 

Kilder:

Angela Merkels öppna gränser kan ha varit olagliga. Samhällsnytt, 24. september 2017

Gutachten sieht unklare Rechtsgrundlage für Grenzöffnung. Welt, 

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 855
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]