Ørebro, Sverige 20170916. Brann i moséen i bydelen Vivalla i Örebro. Det er mistanke om at brannen er påastt Foto: Kicki Nilsson/TT / NTB scanpix
annonse

– Vi er der og arbeider for fullt og prøver å hindre at ilden sprer seg videre i bygningen. En del av bygget har rast sammen, sier vaktleder Ulf Jacobsen ved Nerikes brannvesen.

Meldingen om brannen i bydelen Vivalla kom rett etter klokka 2 natt til tirsdag. Det var full fyr i moskeen da nødetatene kom til stedet.

– Vi har ikke kontroll over ilden ennå, men jobber for øyeblikket på stedet med fire enheter, sa Jacobsen tidlig tirsdag morgen.

annonse

Selv om den nøyaktige brannårsaken foreløpig ikke er kjent, opplyser politiet at de etterforsker dette som en ildspåsettelse.

– Vi har innledet etterforskning av dette som en ildspåsettelse. Når det gjelder store verdier, er det riktig å bruke den benevnelsen. Det skal jo ikke begynne å brenne og da begynner vi med ildspåsettelse, sier Kenneth Johannesson, som er vakthavende sjef i Bergslagen politidistrikt.

Det er ikke meldt om personskader i forbindelse med brannen. Johannesson sier til Aftonbladet at politiet vil holde en pressekonferanse om brannen tidlig tirsdag formiddag.

NTB-TT

(©NTB)

   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]