Moskébrann i Örebro i Sverige – kan være påsatt

Foto: Kicki Nilsson/TT / NTB scanpix

– Vi er der og arbeider for fullt og prøver å hindre at ilden sprer seg videre i bygningen. En del av bygget har rast sammen, sier vaktleder Ulf Jacobsen ved Nerikes brannvesen.

Meldingen om brannen i bydelen Vivalla kom rett etter klokka 2 natt til tirsdag. Det var full fyr i moskeen da nødetatene kom til stedet.

– Vi har ikke kontroll over ilden ennå, men jobber for øyeblikket på stedet med fire enheter, sa Jacobsen tidlig tirsdag morgen.

Selv om den nøyaktige brannårsaken foreløpig ikke er kjent, opplyser politiet at de etterforsker dette som en ildspåsettelse.

– Vi har innledet etterforskning av dette som en ildspåsettelse. Når det gjelder store verdier, er det riktig å bruke den benevnelsen. Det skal jo ikke begynne å brenne og da begynner vi med ildspåsettelse, sier Kenneth Johannesson, som er vakthavende sjef i Bergslagen politidistrikt.

Det er ikke meldt om personskader i forbindelse med brannen. Johannesson sier til Aftonbladet at politiet vil holde en pressekonferanse om brannen tidlig tirsdag formiddag.

NTB-TT

(©NTB)

ANNONSE:


Publisert: sep 26, 2017 @ 8:35 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.