Trumps amerikanske fotballgalskap

New England Patriots quarterback Tom Brady criticised President Donald Trump's comments about the NFL on September 25, 2017, AFP PHOTO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Maddie Meyer

Trump har tirret på seg store deler av NFL-eliten etter å ha kalt svarte NFL-spillere ”sons of bitches” for å knele under fremføringen av den amerikanske nasjonalsangen i protest mot det store antallet svarte menn som dør i konfrontasjoner med amerikansk politi. Mange konservative krefter i USA er frustrerte over Trumps oppførsel og mener han gjør vondt verre i et land som allerede er veldig polarisert.

I følge den konservative journalisten og forfatteren, Rod Dreher, har Trump nå gjort profesjonell amerikansk fotball og nasjonalsangen til en kulturell slagmark. Dreher sier at han ikke liker protestene, men han kan tolerere det, og respektere spillernes rettigheter til å protestere i stillhet. Han fortsetter med å si: ”sug på det; dette er Amerika, ikke folkerepublikken Berkeley,” i et stikk til både Trumps intoleranse ovenfor protestene og til universitetet Berkeleys intoleranse ovenfor konservative verdier – altså et forsvar av ytringsfriheten.

Dreher lener seg til republikaneren David French, en anerkjent forfatter og krigsveteran fra Irak-krigen, som mener at Trumps seneste handlinger bare gjør USA svakere: ”Hvis vi mister respekten for ytringsfriheten, blir politikk bare en sak om ren makt. Hvis vi ikke lenger kjemper for å gi andre de rettighetene vi krever for oss selv, blir vi mer tribalistiske, og Amerika blir mindre eksepsjonelt.”

Dreher legger til at: ”Bare Donald Trump kan få det å knele under nasjonalsangen til å bli en upatriotisk handling.”

 

Kilde:

The American Conservative. Trump’s Football Follies, 25. september 2017.

 

 


Publisert: sep 26, 2017 @ 5:07 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.