Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX .
annonse
annonse

Resett har fått tips om en dramatisk hendelse som skal ha funnet sted ved Kongsberg VGS, på undervisningsstedet Maren Hadler. En mannlig elev som over lengre tid skal ha vist interesse for skolemassakere skal ha oppført seg utagerende og truende overfor elever og lærere, hvorpå politiet ble kontaktet.

Foresatte med barn på undervisningsstedet skal ha mottatt en melding fra rektor, der det opplyses om at en elev er pågrepet på skolen, etter å ha agert på en måte som var skremmende for lærere og medelever.

Rektor ved Kongsberg videregående, Hanne Merete Hagby, sier til NRK at det dreide seg om en situasjon der en elev fikk tilsnakk av en lærer. Eleven skal ha likt dette dårlig og skal ha fremsatt trusler i klasserommet.

annonse

– Ja, vi kontaktet politiet, på grunn av en verbal situasjon ved undervisningsstedet Maren Hadler. Ingenting skjedde, ingen elever er skadet, sier rektor Hagby på telefon til Resett.

Politiet i Kongsberg kommenterer saken slik på telefon til Resett:

– Eleven det gjelder har over lenger tid spøkt om skoleskyting og slike ting, uten at politiet har visst om det før det som skjedde i går, som gjorde lærere og elever redde, som var grunn til at vi ble kontaktet. Vi dro til skolen for å anholde vedkommende. Han hadde da gått for å trene. Han kom tilbake og politiet pågrep ham, det er det som har skjedd hittil. Saken er nå under etterforskning.

Politiadvokat Hans Egil Seljordslia ved politistasjonen i Kongsberg har opplyst at politiet ønsker å fengsle den unge mannen.

annonse

– Vi vil be om at eleven, som er drøye 18 år gammel, blir fengslet i to uker med brev- og besøkskontroll. Han er siktet for grove trusler. Fengslingsgrunnlaget er faren for bevisforspillelse, sier til NTB.

Politiadvokaten sier til NTB at eleven er norsk statsborger. Politiet skal nå undersøke om han har koblinger til ekstreme miljøer.

– Vi har ingen opplysninger om det, men ønsker å undersøke det. Vi har ikke tatt beslag i noe våpen, men har tatt beslag i PC og mobil for å sikre eventuelle elektroniske spor, sier Seljordslia.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon