Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX .
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Resett har fått tips om en dramatisk hendelse som skal ha funnet sted ved Kongsberg VGS, på undervisningsstedet Maren Hadler. En mannlig elev som over lengre tid skal ha vist interesse for skolemassakere skal ha oppført seg utagerende og truende overfor elever og lærere, hvorpå politiet ble kontaktet.

Foresatte med barn på undervisningsstedet skal ha mottatt en melding fra rektor, der det opplyses om at en elev er pågrepet på skolen, etter å ha agert på en måte som var skremmende for lærere og medelever.

Rektor ved Kongsberg videregående, Hanne Merete Hagby, sier til NRK at det dreide seg om en situasjon der en elev fikk tilsnakk av en lærer. Eleven skal ha likt dette dårlig og skal ha fremsatt trusler i klasserommet.

– Ja, vi kontaktet politiet, på grunn av en verbal situasjon ved undervisningsstedet Maren Hadler. Ingenting skjedde, ingen elever er skadet, sier rektor Hagby på telefon til Resett.

Politiet i Kongsberg kommenterer saken slik på telefon til Resett:

– Eleven det gjelder har over lenger tid spøkt om skoleskyting og slike ting, uten at politiet har visst om det før det som skjedde i går, som gjorde lærere og elever redde, som var grunn til at vi ble kontaktet. Vi dro til skolen for å anholde vedkommende. Han hadde da gått for å trene. Han kom tilbake og politiet pågrep ham, det er det som har skjedd hittil. Saken er nå under etterforskning.

Politiadvokat Hans Egil Seljordslia ved politistasjonen i Kongsberg har opplyst at politiet ønsker å fengsle den unge mannen.

– Vi vil be om at eleven, som er drøye 18 år gammel, blir fengslet i to uker med brev- og besøkskontroll. Han er siktet for grove trusler. Fengslingsgrunnlaget er faren for bevisforspillelse, sier til NTB.

Politiadvokaten sier til NTB at eleven er norsk statsborger. Politiet skal nå undersøke om han har koblinger til ekstreme miljøer.

– Vi har ingen opplysninger om det, men ønsker å undersøke det. Vi har ikke tatt beslag i noe våpen, men har tatt beslag i PC og mobil for å sikre eventuelle elektroniske spor, sier Seljordslia.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]