In this Aug. 2, 2013, photo, a group of asylum seekers hold up their identity after landing in Manus Island, Papua New Guinea. The United States and Australia are close to announcing a deal in which the U.S. would resettle hundreds of asylum seekers banished by Australia to Pacific island camps, a newspaper reported on Friday, Nov. 11, 2016. The U.S. had agreed to accept up to 1,800 refugees held for up to three years at Australia's expense in camps on the impoverished island nations of Nauru and Papua New Guinea, The Australian newspaper reported. (Eoin Blackwell/AAP Image, via AP)
annonse

25 flyktninger fra en leir for bare menn på Manus Island i Papua Ny-Guinea fløy fra hovedstaden Port Moresby på tirsdag via Filippinene og Qatar til USA. De skal blant annet bosettes i Atlanta.

Ytterligere 27 flyktninger ble fløyet til Port Moresby på onsdag fra en leir i Nauru. De er på vei til Los Angeles via Filippinene, Qatar og Chicago.

Tidligere president Barack Obamas administrasjon gikk med på å ta imot opptil 1.250 av Australias flyktninger hovedsakelig fra Iran, Afghanistan og Sri Lanka i en avtale ikke alle var like begeistret for. Enkelte så på den som en gjenytelse for at Australia tok imot flyktninger fra Honduras og El Salvador som del av et amerikansk bosettingprogram fra en leir i Costa Rica.

annonse

NTB-AP

(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]