Oslo 20170707. Grorud brannstasjon i Oslo brann- og redningsetat. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet tror brannene på Kampen, Tøyen og Grønland har en sammenheng. En lokal butikkeier har også meldt om et innbrudd.

Like før midnatt måtte politiet i Oslo rykke ut til en markise som brant ved en barnehage ved Tøyen. Om lag en time senere brant det ved Kampen skole.

– Det brenner i et bygg rett ved Kampen skole. Det skal også brenne i noen biler, sa operasjonsleder Steinar Hausvik i Oslo politidistrikt til NTB ved midnatt. Brannen startet i et skur med barnevogner tilhørende en barnehage. I tillegg brant to biler på stedet.

annonse

Like etter måtte politiet igjen rykke ut, denne gang til brennende papp i samme område. Kun 20 minutter senere brant en konteiner på Grønland, ifølge TV 2.

– Tid og sted tyder på at brannene har sammenheng. Vi jobber ut fra en teori om at en eller flere har tent på, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand til kanalen.

I morgentimene etter brannene meldte en lokal butikkeier på Grønland om et innbrudd. Han kom til de knuste dørene og vinduene noen steinkast unna der brannene fant sted.

annonse

Politiet har gjennom natten søkt etter to personer.

– Vi har fått vite at to personer var i området, men kan ikke vite om de er tilknyttet brannene, sier Hekkelstrand.

Alle fire brannene ble raskt slukket, men operasjonslederen sier de kommer til å etterforske bredt i dagene og ukene som kommer.

– Det er alvorlig om noen går rundt og tenner på ting, sier han.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon