Illustrasjonsbilde. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX

Krigen mot kontanter pågår for fullt. Det kontantløse samfunnet har starter i helsesektoren. Et kontantløst samfunn betyr også økt privatisering av offentlige helsetjenester.

annonse

Min far er pensjonist. Da min far skulle betale for sin legetime hos fastlegen, virket ikke kortterminalen hos legekontoret. Det er også forbudt å betale med kontanter i helsesektoren, derfor fikk han ingen faktura av legesekretæren. Sekretæren hos legen ga min far beskjed om at han selv måtte kontakte inkassoselskapet Melin Collectors hvis han ønsker å betale sin egenandel og regning hos legen. Da jeg hjalp min far med å kontakte dem, brukte de hele tre uker på å sende regning fra fastlegen i fakturaform. Det jeg reagerte mest på var at Melin Collectors krevde journalnummer.

Det er kun helsesekretær, sykepleiere, leger og psykologer som har lett tilgang til pasientens journaler. Journalen inneholder sensitiv informasjon om sykdommer og pasientenes livstil, i tillegg til opplysninger om pasientens psykiske og fysiske helse. Denne informasjonen er taushetsbelagt og skal håndteres av autorisert helsepersonell. Det vil si at helsevesenet ikke skal gi pasientens journalnummer til Melin Collectors. De er ikke autorisert helsepersonell. De er et inkassoselskap.

Det er legesekretærens oppgave å sørge for at pasienten får betalt for seg på legekontoret. Hvis kortbetaling ikke fungerer burde pasienten få lov til å betale med kontanter. Hvis pasienten ikke har kontanter, burde legesekretæren skrive ut en faktura til pasienten.

«Jeg er lat, kan du som pasient vennligst gjøre jobben min for meg?» er signalet sekretæren sender til sine pasienter når vedkommende ber pasientene om å kontakte Melin Collectors fordi kortmaskinen på legekontoret ikke virker. Det burde ikke være pasientens jobb å kontakte et annet selskap for å betale egenandel hos fastlegen. Det er sekretærens jobb å gjøre dette. Pasienten er ikke kunde hos Melin Collectors, det er legekontoret som er kunde. Så kan dere vennligst slutte å be pasienten gjøre jobben deres? Skam dere alle sammen! Slutt å outsource eget arbeid over til pasienten!

Til alle leger som klager over at de arbeider for mye; jeg har ingen sympati eller empati for disse legene. Legene nekter pasienten å betale med kontanter på legekontoret. Legene har derfor ingen empatisk forståelse ovenfor pasientens situasjon. Leger ønsker å tjene mest mulig penger for minst mulig arbeid. Derfor outsourcer de sekretærens arbeidsoppgaver til inkassoselskaper.

Erna Solberg er en flink og flittig student av Angela Merkel. Norges statsminister lærer rask. Mye prat om frivillighet, men et felleskap kan kun skapes når forskjellige individer samarbeider frivillig sammen. Erna Solberg vil at Norge skal bli et kontantløst samfunn med bruk av makt og tvang. Venstresiden er stille. Stillhet betyr at alle sosialister i Norge støtter Erna Solberg.

Gratulasjon til Bjørnar Moxnes, Jonas Gahr Støre, Erna Solberg, Siv Jensen og alle norske politikere. Dere har suksessfullt klart å innføre et kontantløst helsevesen på bekostning av de svake.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.