Oslo 20170928. Konstituert kunnskapsminister Henrik Asheim (H) er sjokkert over situasjonen ved Stovner videregående skole i Oslo og kaller nå inn til hastemøte om saken. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Rektor ved Stovner videregående skole sier han frykter at lærere og elever kan bli utsatt for vold. Det fremkommer av et brev sendt fra rektor Terje Wold til utdanningsadministrasjonen i Oslo som Dagsavisen har fått tilgang til.

– Vi har en situasjon ved skolen vi ikke kan leve med over tid. Jeg kjenner på uro for at elever og lærere kan bli skadet, sier Wold til Dagsavisen.

Onsdag i forrige uke var det nok en slåsskamp mellom to elever som fant sted før politiet kom til stedet med. Fem dager før ble en elev på byggfag truet av en annen elev med øks og brekkjern.

– Slåsskamper og uro har skapt et stadig dårligere arbeids- og læringsmiljø for ansatte og elever, heter det blant annet i brevet til kommunen.

Resett har fått tips om at et islamistmiljø skal være aktive på Hellerud videregående skole. Rektor ved skolen, Arnfinn Stautland, virker genuint forbauset over påstanden.

-Hvis det finnes islamistmiljøer på Hellerud, har vi mislykkes. Vi er i en risikosone, skolene rundt oss har jo åpenbare utfordringer, men jeg kjenner meg ikke igjen i at det skulle være noe utbredt ekstremistmiljø på skolen. Vi har lenge jobbet forebyggende mot den typen ting, sier rektor ved Hellerud videregående på telefon til Resett.

Heller ikke ved Bjerke videregående skole har de sett lignende tilstander som nå rapporteres fra Stovner.

-Miljøet ved skolen er bra, det er veldig rolig. Ikke uvanlig mye mobbing og vi har gode systemer for å fange opp slike ting. Vi har mange elever med minoritetsbakgrunn på studiespesialisering, ikke fullt så mange på idrettslinjen. Jeg kan ikke peke på noen spesifikke former for sosial kontroll eller lignende fenomener, dette sier rektor ved Bjerke videregående skole, Astrid Grytte.

Før sommerferien, 5. juni i år kunne Dagsavisen opplyse om en bekymringsmelding fra arbeidsmiljøutvalget på Ulsrud videregående skole sendt til Utdanningsdirektoratet i Oslo. Flere tilfeller av trusler, trakassering og vold er nevnt. Blant annet skal en elev ved skolen skal ha truet en lærer med å brenne ned vedkommendes hus. En lærer skal ha blitt slått da hun forsøkte å løse en konflikt. Flere lærere skal ha blitt truet. En skal ha fått en pult kastet etter seg. Kvinnelige lærere opplever å få nedsettende kommentarer om kropp.

 

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]