AP Photo/Raad Adayleh
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Forholdene for syriske flyktninger som er strandet på grensen mellom Syria og Jordan blir stadig verre, ifølge internasjonale hjelpeorganisasjoner.

En organisasjon for 58 ikke-statlige organisasjoner sier torsdag at verdenssamfunnet og Jordan må finne en snarlig løsning på flyktningenes situasjon. Deriblant nevnes bosetting av de internt fordrevne eller sikring av innreise til Jordan. Hjelpeorganisasjonene anslår at om lag 50.000 internt fordrevne syrere er strandet i ørkenområdet langs Jordans nordøstre grense mot Syria.

Talsmann for organisasjonen Jordan INGO Forum, Yannick Martin, sier at forholdene for flyktningene forverres, mens «samtalene tar lenger tid enn vi alle hadde håpet».

Situasjonen har oppstått etter at Jordan, som allerede har tatt imot 660.000 syriske flyktninger, i 2016 stengte grensa med henvisning til sikkerheten.

Stengingen har begrenset leveranser av nødhjelp fra Jordan til flyktningleiren Rukban. Den mindre leiren Hadalat ble tømt tidligere i september på grunn av kamper, og flere av flyktningene tok seg da videre til Rukban.

NTB-AP

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]