Hjelpeorganisasjoner ber om handling for syriske flyktninger i grenseleir

AP Photo/Raad Adayleh

Forholdene for syriske flyktninger som er strandet på grensen mellom Syria og Jordan blir stadig verre, ifølge internasjonale hjelpeorganisasjoner.

En organisasjon for 58 ikke-statlige organisasjoner sier torsdag at verdenssamfunnet og Jordan må finne en snarlig løsning på flyktningenes situasjon. Deriblant nevnes bosetting av de internt fordrevne eller sikring av innreise til Jordan. Hjelpeorganisasjonene anslår at om lag 50.000 internt fordrevne syrere er strandet i ørkenområdet langs Jordans nordøstre grense mot Syria.

Talsmann for organisasjonen Jordan INGO Forum, Yannick Martin, sier at forholdene for flyktningene forverres, mens «samtalene tar lenger tid enn vi alle hadde håpet».

Situasjonen har oppstått etter at Jordan, som allerede har tatt imot 660.000 syriske flyktninger, i 2016 stengte grensa med henvisning til sikkerheten.

Stengingen har begrenset leveranser av nødhjelp fra Jordan til flyktningleiren Rukban. Den mindre leiren Hadalat ble tømt tidligere i september på grunn av kamper, og flere av flyktningene tok seg da videre til Rukban.

NTB-AP


Publisert: sep 28, 2017 @ 11:24 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.