(FILES) In this photograph taken on November 12, 2007, Kurumba island basks in the sunshine in the Maldives. A hotel in the Maldives has apologised on October 28, 2010, after a couple who thought they were being blessed at an idyllic beach ceremony were in fact subject to foul abuse in a language they did not understand. The Vilu Reef hotel said it was unforgivable that a staff member conducting the renewal of marriage vows had solemnly read out a series of extreme sexual and religious slurs in the Dhivehi tongue spoken in the Maldives. AFP PHOTO/Sanka VIDANAGAMA/FILES
Del saken
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  

Gammelmedia (NRK, TV2, Aftenposten, Dagbladet, Adressa, Bergens Tidende m.m.) forer oss jevnlig med spådommer om mulige katastrofer som kan ramme oss grunnet våre klimautslipp. Dette har pågått i mange årtier, og vi begynner etter hvert å få erfaring med hvordan spådommene har slått til. Og det har de absolutt ikke!

I Canberra Times sto det i slutten av september, 1988, en artikkel som lovet at innen 30 år skulle Maldivene være fullstendig druknet i havet. Men ikke nok med det, Maldivene ville gå tom for drikkevann innen utgangen av 1992.

Nå har de fremdeles drikkevann, og webkamera viser at faren for oversvømmelse ikke er overhengende. Det er riktignok noen måneder igjen før oversvømmelsen skulle være total, men ingen ting tyder på at spådommen vil oppfylles.

Slike overdrevne og feilaktige spådommer bør man huske når media i dag kommer med tilsvarende apokalypseinformasjon om klimautviklingen. Det vi hører er røsten til klimaindustrien (Grønn industri, aktivistorganisasjoner som WWF, Bellona, Greenpeace, CICERO, et par personer ved Bjerknessentret m.m.) som våre lettlurte politikere kaster våre skattepenger og oljeinntekter etter som en form for avlat uten at det har den minste innvirkning på klimaet.

 

Webkamera som viser oss dagens tilstand på Maldivene kan du se her.

 

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]