Attorney General Jeff Sessions og Christopher Wray (AP Photo/Andrew Harnik)
Del saken
  •  
  •  
  •  

Christopher Wray er formelt innsatt som FBIs nye direktør etter James Comey som fikk sparken av president Donald Trump i mai.

Den 45 minutter lange innsettelsesseremonien fant sted i FBIs hovedkvarter i Washington torsdag og var mer som en formalitet å regne, siden Wray har hatt stillingen i to måneder.

Trump, som utpekte Wray, var ikke til stede. Det var heller ikke Wrays forgjengere James Comey og Robert Mueller. Justisminister Jeff Sessions var derimot til stede.

– Vårt oppdrag er enkelt men samtidig dypt og går ut på å beskytte det amerikanske folk og opprettholde grunnloven. Dette oppdraget har ikke blitt endret, og det kommer heller ikke til å endre seg så lenge jeg har noe å si om den saken, sa Wray.

Verken FBIs gransking av Hillary Clintons bruk av privat epostserver eller Russland-granskingen ble nevnt under seremonien. Wray snakket i stedet i generelle ordelag.

– Vi skal spore opp fakta på uavhengig vis, uansett hvor de fører oss og uansett om noen liker det, sa han.

Wray har bakgrunn som statsadvokat, og ledet en avdeling i justisdepartementet under George W. Bush. Den siste stillingen Wray har hatt var i et privat advokatfirma i Atlanta.

FBI-direktører utnevnes på tiårige åremål for å kunne være beskyttet fra politisk påvirkning. Mueller, som overtok bare noen dager etter 11. september-angrepene, satt i tolv år. Comey fikk sparken i mai i år etter fire år.

(©NTB)

NTB-AP

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]