SANDEFJORD 20020724 Flyplassen Sandefjord Lufthavn Torp. Her passkontrollen. To skranker, en for EU / EØS-området og en med teksten Alle Nasjonaliteter. Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX
Del saken
 • 162
 •  
 •  
 •  
 •  

Hva er forskjellen på FrP og Demokratene?

Mange har bedt meg om å  utdype forskjellen, jeg skal prøve å gjøre det så kort som mulig.

Den største forskjellen finner vi i det ideologiske grunnsynet. FrP er et liberalistisk parti, mens Demokratene er et nasjonalpatriotisk parti. Derfor tar FrP avstand fra Sverigedemokratene mens Demokratene ser på dem som søsterparti.

FrP støtter EØS avtalen, nooe som innebærer fri flyt av varer og tjenester, og også mennesker, dette ut ifra en liberalistisk og globalistisk tankegang.
Demokratene er imot EØS- avtalen. Vi mener det er en husmannskontrakt som kun tjener eliten, bedriftseierne. Norske arbeidere kan ikke konkurrere med de lave lønningerne som østeuropeere har. Vi vil ivareta den norske arbeideren.

FrP er for Schengenavtalen, Demokratene er imot. Det er umulig å trygge våre egne grenser med en slik avtale. Nå må man gå med lua i hånden og spørre EU om lov til å ha egen grensekontroll. Vi har heller ingen kontroll med flyktningstrømmen så lenge vi er med i EØS og er en del av Schengenavtalen.

Også i flyktningpolitikken er det store forskjeller. Demokratene vil kun ta imot kvoteflyktninger som ikke er muslimer, mens FrP ikke har den holdningen. Demokratene vil på sikt også forby utøvende islam, dette er FrP imot, for de mener vi må behandle alle religioner likt.

Også i landbrukspolitikken er det store forskjeller. FrP ser på matvareproduksjon som en hvilken som helst annen vare. Demokratene mener det er viktig å ivareta det norske landbruket og styrke det. Vi ønsker å være selvforsynt med mat, og ser dette i sammenheng med en krigssituasjon, eller en annen uventet krise. Trygg norsk mat er viktig for Demokratene. 
Dette er vel de viktigste forskjellene.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 162
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]