Miljøpartiet De Grønnes Stortingsrepresentant Une Bastholm. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
annonse

Miljøpartiet De Grønne ber Venstre og KrF om å bruke sine mandater i Stortinget til å tvinge gjennom en bedre klimapolitikk.

MDG fikk inn én representant i høstens valg, nemlig frontfigur Une Bastholm. Hun presenterte fredag noen av partiets ferske prioriteringer ved starten av en ny stortingsperiode.

– Vi oppfordrer både KrF og Venstre til å vende seg mot Stortinget for å skru opp ambisjonene og sikre et bredt flertall for en bedre klimapolitikk, med eller uten regjeringen, sier Bastholm.

annonse

Hun ser håp i at KrF nylig avsluttet samtalene med Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre om et bindende samarbeid mellom de fire partiene på borgerlig side. Bastholm understreker at uenighet om klimapolitikk var grunnen til at budsjettforhandlingene i fjor høst var nær ved å bryte sammen.

Foruten klima- og miljøpolitikk vil MDG de neste årene legge mest vekt på å styrke innsatsen for åpenhet i politikk og forvaltning, kjempe for en rusreform, en mer human asylpolitikk og bedre integrering.

(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]