Grønn bønn til Venstre og KrF

Miljøpartiet De Grønnes Stortingsrepresentant Une Bastholm. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Miljøpartiet De Grønne ber Venstre og KrF om å bruke sine mandater i Stortinget til å tvinge gjennom en bedre klimapolitikk.

MDG fikk inn én representant i høstens valg, nemlig frontfigur Une Bastholm. Hun presenterte fredag noen av partiets ferske prioriteringer ved starten av en ny stortingsperiode.

– Vi oppfordrer både KrF og Venstre til å vende seg mot Stortinget for å skru opp ambisjonene og sikre et bredt flertall for en bedre klimapolitikk, med eller uten regjeringen, sier Bastholm.

Hun ser håp i at KrF nylig avsluttet samtalene med Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre om et bindende samarbeid mellom de fire partiene på borgerlig side. Bastholm understreker at uenighet om klimapolitikk var grunnen til at budsjettforhandlingene i fjor høst var nær ved å bryte sammen.

Foruten klima- og miljøpolitikk vil MDG de neste årene legge mest vekt på å styrke innsatsen for åpenhet i politikk og forvaltning, kjempe for en rusreform, en mer human asylpolitikk og bedre integrering.

(©NTB)


Publisert: sep 29, 2017 @ 4:05 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

NTB

Latest posts by NTB (see all)