Norske soldater skjøt mot selvmordsbombere

Soldater fra Telemark Bataljon på øvelse på Terningmoen i Elverum. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix

Soldater fra Telemark bataljon skjøt mot to biler fulle av eksplosiver i Anbar-provinsen i Irak, da IS-styrker angrep.

De norske soldatene var på et oppdrag sammen med de irakiske sikkerhetsstyrkene i Eufratdalen da de ble angrepet to ganger av IS-styrker. Bilene var fullastet av eksplosiver.

Nordmennene måtte forsvare seg mot to forskjellige angrep.

Den ene bilen ble satt ut av spill av de norske soldatene. Den andre bilen ble uskadeliggjort i samarbeid med de irakiske soldatene. Begge bilene eksploderte.

– Bilene var fulle av eksplosiver og ble beskutt av både norske og irakiske styrker, bekrefter pressetalsmann Ivar Moen ved Forsvarets operative hovedkvarter.

Soldatene ble også beskutt av IS-soldater som skjøt mot kolonnen.

– Ingen nordmenn ble skadd i kamphandlingene. Men det er klart at hendelsen var en sterk opplevelse for de involverte, sier Moen.

Ifølge Moen ga soldatene førstehjelp til flere irakiske soldater som ble hardt skadd.

ANNONSE:

De irakiske sikkerhetsstyrkene var i ferd med å ta kontroll over byene Anah og Rianah da IS gikk til angrep.

Moen sier nordmennene er forberedt på å forsvare seg under angrep. I området operasjonen foregikk var det stor fare for improviserte eksplosiver langs veiene.

Det er uklart hvor mange IS-sympatisører som mistet livet i kampene.

Oppdraget til nordmennene er å trene og rådgi ledelsen og staben i en irakisk brigade i deres kamp mot IS i Anbar-provinsen. Det er om lag 60 norske soldater i Irak. Brorparten av disse er fra Telemark bataljon på Rena.

(©NTB)


Publisert: sep 29, 2017 @ 4:43 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.