A vehicle drives past a billboard bearing the logo of the Islamic State (IS) group in Madan area, in the countryside of Deir Ezzor, on September 24, 2017, as Syrian government forces continue to press forward with Russian air cover in the offensive against the jihadists across the province. / AFP PHOTO / STRINGER
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En 34 år gammel etnisk norsk mann fra Verdal er tiltalt for terrorforbund etter å ha sluttet seg til ekstremistgruppa IS. Mannen nekter straffskyld.

– Han erkjenner ikke straffskyld, men han har erkjent å ha vært i Syria, sier 34-åringens forsvarer, advokat Siri Langseth, til NTB.

Ifølge tiltalen reiste mannen fra Norge til Syria 29. november 2014. Der inngikk han avtale med en eller flere personer i IS om å begå eller medvirke til å begå terrorhandlinger. Han deltok ifølge tiltalen i våpen- og skytetrening mens han var der og tjenestegjorde med våpen for terrororganisasjonen før han ble pågrepet av tyrkisk politi i slutten av mai 2016.

Han ble sittende fengslet i byen Gaziantep fram til han ble deportert av tyrkiske myndigheter. PST opplyste da til NTB at de ikke ba om at 34-åringen skulle utleveres til Norge, det var Tyrkia som valgte å deportere ham.

34-åringen er en av tre trøndere som reiste til Syria, ifølge TV 2. De to første som dro, var et par, en kvinne fra Verdal og en mann fra Levanger. Begge var i 20-årene. 34-åringen var en bekjent av paret og dro noe senere. Mannen fra Levanger skal ha blitt drept i Syria.

Saken starter i Oslo tingrett mandag 2. oktober.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]