34-åring fra Verdal tiltalt for terrorforbund

AFP PHOTO / STRINGER

En 34 år gammel etnisk norsk mann fra Verdal er tiltalt for terrorforbund etter å ha sluttet seg til ekstremistgruppa IS. Mannen nekter straffskyld.

– Han erkjenner ikke straffskyld, men han har erkjent å ha vært i Syria, sier 34-åringens forsvarer, advokat Siri Langseth, til NTB.

Ifølge tiltalen reiste mannen fra Norge til Syria 29. november 2014. Der inngikk han avtale med en eller flere personer i IS om å begå eller medvirke til å begå terrorhandlinger. Han deltok ifølge tiltalen i våpen- og skytetrening mens han var der og tjenestegjorde med våpen for terrororganisasjonen før han ble pågrepet av tyrkisk politi i slutten av mai 2016.

Han ble sittende fengslet i byen Gaziantep fram til han ble deportert av tyrkiske myndigheter. PST opplyste da til NTB at de ikke ba om at 34-åringen skulle utleveres til Norge, det var Tyrkia som valgte å deportere ham.

34-åringen er en av tre trøndere som reiste til Syria, ifølge TV 2. De to første som dro, var et par, en kvinne fra Verdal og en mann fra Levanger. Begge var i 20-årene. 34-åringen var en bekjent av paret og dro noe senere. Mannen fra Levanger skal ha blitt drept i Syria.

Saken starter i Oslo tingrett mandag 2. oktober.

(©NTB)


Publisert: sep 30, 2017 @ 1:03 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

NTB

Latest posts by NTB (see all)