Foto: Korean Central News Agency/Korea News Service via AP
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

I den siste tiden har ordkrigen mellom Trump og Kim Jong-un eskalert voldsomt, og en krig på den koreanske halvøy virker nærmere enn på lenge. Nord-Korea fortsetter med sine missiltester og atombombeprøvesprengninger, mens USA fortsetter å fly militære jagerfly og bombere farlig nær landets grenser. Men midt oppe i all den krigerske retorikken og sikkerhetspolitiske usikkerheten fikk Trump en seier torsdag, da Kina annonserte nye økonomiske sanksjoner mot Nord-Korea.

Kina har bestandig vært Nord-Koreas beskytter på verdensscenen og har alltid nektet å ta i bruk sterke økonomiske straffesanksjoner for å påvirke landets oppførsel. Men etter å ha blitt presset lenge av USA til å innføre betydningsfulle økonomiske sanksjoner mot landet etter den siste tidens dramatiske hendelser, tar Kina nå omsider grep. Utover å støtte sikkerhetsrådets nye sanksjoner mot Kim Jong-uns regime, enstemmig vedtatt mandag 11. september, erklærte også Kina torsdag at landet har bestemt seg for å utvise alle nordkoreanske bedrifter som opererer i landet. Kina har gitt bedriftene 120 dager på å forlate landet, i et økonomisk straffetiltak som virkelig kan bite.

Nord-Korea er mer isolert enn noensinne, nå som tålmodigheten til landets eneste allierte og desidert største handelspartner, Kina, virker å være tynnslitt. Dette er en seier for Trump.

Les mer:

The Observer. China Finally Steps Up to the Plate, Banishes North Korean Businesses, 29 september 2017.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]