In this July 11, 2017 photo, airstrikes target Islamic State positions on the edge of the Old City a day after Iraq's prime minister declared "total victory" in Mosul, Iraq. The U.S. military declassifies 81 locations of unexploded, coalition bombs dropped in Mosul in new effort to help aid groups and contractors clear explosives from Iraq's war-scarred cities. (AP Photo/Felipe Dana)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

– Slaget for å frigjøre Mosul fra oktober 2016 til juli 2017 gjenspeiler et stort offer fra våre irakiske partnere, som mistet mellom 1.200 og 1.500 av sitt personell i operasjonen. Rundt 8.000 ble i tillegg såret, står det i en uttalelse fra den amerikanskledede koalisjonen.

De gir ikke nærmere opplysninger om hvor mange soldater de forskjellige styrkene som deltok i kampene mistet.

Gjenerobringen av Mosul i juli var det største tilbakeslaget for IS siden offensiven for å presse gruppa tilbake begynte.

Irakiske styrker gir gjerne ut anslag over hvor mange IS-krigere de mener å ha drept, men er svært tilbakeholdne med å omtale egne tap.

IS tok kontrollen over store landområder nord og vest for Bagdad i 2014, men irakiske styrker har med hjelp av amerikanskledede luftangrep og annen støtte tatt tilbake størsteparten av arealet.

NTB-AFP

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]