Foto: Syrian Civil Defense White Helmets via AP
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Minst 28 sivile er drept i russiske og syriske luftangrep nordvest i Syria, der det er planlagt en såkalt sikker sone, opplyser eksilgruppe.

Fire barn var natt til lørdag blant dem som ble drept av luftangrep mot byen Amanaz i Idlib-provinsen, opplyser eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Det er ikke klart om angrepet ble utført av russiske eller syriske styrker.

Mesteparten av Idlib kontrolleres av jihadister som ikke omfattes av nedtrappingsplanen som Russland, Tyrkia og Iran ble enige om i Kasakhstan for to uker siden.

Russland har foreslått å sende 1.500 observatører til området. Men foreløpig er det lite som minner om en nedtrapping.

Bombeangrepene begynte 19. september, fire dager etter at planen for Idlib ble presentert. Flere titall byer og landsbyer er siden blitt truffet, også i provinsene Aleppo og Hama, som i likhet med Idlib ligger nord i Syria.

Moderate opprørere har lenge advart om at syriske og russiske styrker har planlagt en massiv bombekampanje mot Idlib, for å utrydde opprørerne.

Ifølge Leger Uten Grenser er flere sykehus blitt stengt som følge av angrep.

– Sykehus blir åpenbart ikke spart fra bombardementene i Idlib. Det er en skandale, sier Brice de le Vingne, operasjonsleder i MSF.

Mange opprørere fra andre steder i Syria har sammen med sine familier fått lov til å reise til Idlib etter hvert som regjeringsstyrkene har rykket fram. Mange flyktninger fra blant annet Øst-Aleppo har havnet her etter at regimet gjenerobret områder som i flere år hadde vært kontrollert av opprørere.

(©NTB)

NTB-AFP

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]