Nærmere 30 sivile syrere drept i luftangrep i såkalt sikker sone

Foto: Syrian Civil Defense White Helmets via AP

Minst 28 sivile er drept i russiske og syriske luftangrep nordvest i Syria, der det er planlagt en såkalt sikker sone, opplyser eksilgruppe.

Fire barn var natt til lørdag blant dem som ble drept av luftangrep mot byen Amanaz i Idlib-provinsen, opplyser eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Det er ikke klart om angrepet ble utført av russiske eller syriske styrker.

Mesteparten av Idlib kontrolleres av jihadister som ikke omfattes av nedtrappingsplanen som Russland, Tyrkia og Iran ble enige om i Kasakhstan for to uker siden.

Russland har foreslått å sende 1.500 observatører til området. Men foreløpig er det lite som minner om en nedtrapping.

Bombeangrepene begynte 19. september, fire dager etter at planen for Idlib ble presentert. Flere titall byer og landsbyer er siden blitt truffet, også i provinsene Aleppo og Hama, som i likhet med Idlib ligger nord i Syria.

Moderate opprørere har lenge advart om at syriske og russiske styrker har planlagt en massiv bombekampanje mot Idlib, for å utrydde opprørerne.

Ifølge Leger Uten Grenser er flere sykehus blitt stengt som følge av angrep.

ANNONSE:

– Sykehus blir åpenbart ikke spart fra bombardementene i Idlib. Det er en skandale, sier Brice de le Vingne, operasjonsleder i MSF.

Mange opprørere fra andre steder i Syria har sammen med sine familier fått lov til å reise til Idlib etter hvert som regjeringsstyrkene har rykket fram. Mange flyktninger fra blant annet Øst-Aleppo har havnet her etter at regimet gjenerobret områder som i flere år hadde vært kontrollert av opprørere.

(©NTB)

NTB-AFP


Publisert: sep 30, 2017 @ 12:22 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.