Myanmar's State Counsellor Aung San Suu Kyi delivers a televised speech to the nation at the Myanmar International Convention Center in Naypyitaw, Myanmar, Tuesday, Sept. 19, 2017. After a mass exodus of Rohingya Muslims sparked allegations of ethnic cleansing, Suu Kyi said Tuesday her country does not fear international scrutiny. (AP Photo/Aung Shine Oo)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Skolen i Oxford der Aung San Suu Kyi studerte, opplyser at de har tatt ned et portrett av Myanmars leder. Det er ikke kjent om rohingya-krisen er årsaken.

Portrettet, som har hengt ved hovedinngangen til St. Hugh’s College på Universitetet i Oxford, ble torsdag ble erstattet med et nytt maleri av den japanske kunstneren Yoshihiro Takata. Skolen har nylig fått maleriet i gave.

St. Hugh’s er et av flere såkalte kollegier, autonome enheter innenfor universitetet i Oxford. Suu Kyi studerte ved prestisjeuniversitetet på 60-tallet.

– Vi har mottatt ett nytt maleri tidligere denne månedene som i en periode skal stilles ut ved hovedinngangen, sier kollegiet i en uttalelse. De opplyser at portrettet av Myanmars leder er flyttet til et trygt sted.

Universitetet har ikke sagt hvorvidt byttet henger sammen med den pågående krisen i Rakhine-delstaten i Myanmar.

Flere hundre tusen rohingya-muslimer har flyktet fra Myanmar til nabolandet Bangladesh etter at Myanmar iverksatte en militæroperasjon i delstaten Rakhine.

Flyktningene har fortalt om drap, voldtekter og nedbrenning av landsbyer, og FN mener rohingyaene utsettes for etnisk rensing. Regjeringen i Myanmar hevder militæroperasjonen i Rakhine er rettet mot en væpnet, islamistisk rohingya-gruppe.

NTB-AFP
(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]