Portrett av Aung San Suu Kyi tatt ned i Oxford

Foto: AP Photo/Aung Shine Oo

Skolen i Oxford der Aung San Suu Kyi studerte, opplyser at de har tatt ned et portrett av Myanmars leder. Det er ikke kjent om rohingya-krisen er årsaken.

Portrettet, som har hengt ved hovedinngangen til St. Hugh’s College på Universitetet i Oxford, ble torsdag ble erstattet med et nytt maleri av den japanske kunstneren Yoshihiro Takata. Skolen har nylig fått maleriet i gave.

St. Hugh’s er et av flere såkalte kollegier, autonome enheter innenfor universitetet i Oxford. Suu Kyi studerte ved prestisjeuniversitetet på 60-tallet.

– Vi har mottatt ett nytt maleri tidligere denne månedene som i en periode skal stilles ut ved hovedinngangen, sier kollegiet i en uttalelse. De opplyser at portrettet av Myanmars leder er flyttet til et trygt sted.

Universitetet har ikke sagt hvorvidt byttet henger sammen med den pågående krisen i Rakhine-delstaten i Myanmar.

Flere hundre tusen rohingya-muslimer har flyktet fra Myanmar til nabolandet Bangladesh etter at Myanmar iverksatte en militæroperasjon i delstaten Rakhine.

Flyktningene har fortalt om drap, voldtekter og nedbrenning av landsbyer, og FN mener rohingyaene utsettes for etnisk rensing. Regjeringen i Myanmar hevder militæroperasjonen i Rakhine er rettet mot en væpnet, islamistisk rohingya-gruppe.

NTB-AFP
(©NTB)

ANNONSE:


Publisert: sep 30, 2017 @ 9:35 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.