SKI 20161213. Politiet i arbeid. To politifolk løper i gatene i Ski. NB! Modellklarert til redaksjonell bruk. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Politiet måtte rykke ut til tre knivstikkinger på bare to timer i Oslo natt til søndag. I tillegg bevæpnet de seg da en mann truet forbipasserende med kniv.

Like før midnatt klokken 23.48 natt til søndag ble en mann i 40-årene knivstukket i Oslo gate i Gamlebyen. Ifølge VG ble han kjørt til sykehus etter å ha blitt stukket i ryggen. Skadeomfanget hans er foreløpig ikke kjent.

– Vi har en patrulje på sykehuset som skal prøve å få snakket med ham. Så langt har vi lite opplysninger, sa operasjonsleder Christian Krohn Engseth i Oslo politidistrikt til NTB ved midnatt.

To personer med kuttskader

Bare 16 minutter senere rykket de ut til en annen knivstikking ved Haarklous plass på Torshov.

– Vi rykket ut forholdsvis raskt til en leilighet med tre personer. To av disse hadde kuttskader. De får behandling av ambulanse på stedet og blir kjørt til legevakten, sa operasjonslederen.

Ifølge VG er en av de skadde i 20-årene og en er i slutten av tenårene. Politiet lette etter en mulig gjerningsmann som ble sett løpende fra stedet i retning Nordkapps gate og Sæveruds plass. Han ble beskrevet som mørk i huden og var iført en mørk jakke.

Knivstikking på Grønland

Politiet måtte igjen rykke ut etter melding om knivstikking klokken 1.04 natt til søndag, denne gang på Grønland.

– En person ble knivstukket ute i Christian Krohgs gate. Vedkommende ble stukket i skulderen og fikk en skikkelig flenge, men skaden er ikke livstruende, sa operasjonslederen til NTB klokken 1.20.

Politiet opplyste så på Twitter at fornærmede i tillegg muligens var stukket i en lunge. Personen ble kjørt til sykehus.

Sju personer ble sett løpende fra stedet. De ble beskrevet som mørke i huden og i slutten av tenårene. Gjerningspersonene var kledd i mørke og grå klær.

Truet forbipasserende med kniv

Den første av alle voldsepisoden med kniv i Oslo rundt midnatt gjaldt en mann i 40-årene som truet forbipasserende med stikkvåpenet i Lensmann Hiorths allé på Ensjø. Bevæpnet politi pågrep mannen.

– Vi fikk inn flere meldinger om en person som viftet og slo rundt seg med en kniv og som var aggressiv mot forbipasserende. Vi hadde en patrulje ikke langt unna, og da patruljen ankom oppfattet de ham som såpass truende at de trakk våpen, opplyste Engseth ved midnatt.

Mannen etterkom ikke pålegget fra politiet, men de fikk til slutt kontroll på ham.

– Vi fikk blant annet melding om at han holdt en kniv opp mot halsen på en tilfeldig forbipasserende, sa Engseth.

Ukjent tilstand

Operasjonslederen opplyser til NTB klokken 6.30 søndag morgen at det aktive søket etter de forskjellige gjerningsmennene er avsluttet.

Sakene er overført til kriminalvakta i Oslo som nå vil etterforske hendelsene videre. Tilstanden til de skadde er fortsatt ikke kjent.

(©NTB)
NTB–Nina Holand

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]