A rental truck lies on its side in Edmonton, Canada, on October 1, 2017, after a high speed chase. Canadian police arrested a man early Sunday suspected of stabbing an officer and injuring four pedestrians in a series of violent incidents being investigated as an "act of terrorism." The crime spree began late September 30 outside a football stadium and ended hours later with a high speed chase in which the driver of the rented truck plowed into pedestrians, police said. / AFP PHOTO / MICHAEL MUKAI / ALTERNATIVE CROP
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Politiet i Canada har arrestert en mann mistenkt for å ha knivstukket en politimann og skadet fire tilfeldige fotgjengere i en serie med voldshandlinger i Edmonton i Cananda i går kveld.

Hendelsene blir etterforsket som terrorhandlinger, melder AFP. 

Angrepene startet lørdag kveld utenfor et fotballstadion i Edmonton hvor det ble spilt en fotballkamp,  og endte flere timer senere med en biljakt i høy hastighet der sjåføren i en leid lastebil pløyde ned flere fotgjengere.

Det var rundt kl. 20.15 at den mistenkte mannen kjørte i full fart gjennom en politibarrikade utenfor Edmonton stadion i en hvit Chevy Malibu. Bilen traff en politimann som sto utenfor en politibil, og sendte han flere meter opp i luften.

En mann i 30-årene hoppet så ut av bilen og knivstakk politimannen flere ganger, sier det kanadiske politiet.

Mannen stakk fra åstedet til fots.

Rett før midnatt stoppet politiet en leie-lastebil og la merke til at navnet på førerkortet var det samme som på den hvite Malibuen. Føreren stakk av og kjørte i høy hastighet mot sentrum av Edmonton. Underveis forsøkte han flere ganger å kjøre ned fotgjengere i forgjengeroverganger og langs veien. Minst fire fotgjengere ble skadet av lastebilen.

Politiet melder at de tror at det kun er én gjerningsmann involvert, men at det er tidlig i etterforskningen. Terrormistanken er basert på hendelsesforløpet og bevis funnet på åstedene.

Mannen blir beskrevet som en 30-år gammel mann fra Edmonton.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]