De grønne i Tyskland går inn for sonderinger med Merkel og høyresiden

Katrin Goering-Eckardt and Cem Oezdemir from the Green Party. AFP PHOTO / dpa / Kay Nietfeld / Germany OUT

De Grønne i Tyskland har ved en partikongress stemt for å sondere med kristendemokratiske CDU/CSU og klassisk liberale FDP. Dermed er første skritt mot den såkalte jamaicanske koalisjonen tatt, dette melder tyske der Spiegel lørdag ettermiddag.

“Vi aksepterer invitasjonen fra CDU og CSU for felles utforskende samtaler, sammen med FDP” heter det i beslutningen. Dette er imidlertid ingen garanti for regjeringsdeltagelse.

“Om samtalene ikke forløper seg konstruktive, da vil vi kjempe for forandringer som et opposisjonsparti”, heter det videre i uttalelsen fra partikongressen i Berlin.

Partikongressen bekrefter partiets rolle som et sentrum-venstreparti og i uttalelsen legger de Grønne vekt på miljøsaken, samt rettferdig fordeling og de insisterer også på det de kaller en humanitær flyktningpolitikk.

Partiet fikk 8,9% i det tyske forbundsdagsvalget, noe som var bedre enn ventet. Om man skal holde Alternativ for Tyskland utenfor, er det kun en sentrum-høyre Jamaicakoalisjon eller en storkoalison av CDU/CSU og sosialdemokratene SPD som kan samle et flertall bak seg i den tyske Forbundsdagen. SPD har imidlertid meldt at de kommer til å gå i opposisjon.

 


Publisert: okt 2, 2017 @ 4:05 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.