Katrin Goering-Eckardt (L), parliamentary group leader of Germany's Greens party at the Bundestag (lower house of parliament), and the Green's co-leader Cem Oezdemir arrive to give a press conference on January 18, 2017 in Berlin. Goering-Eckardt and Oezdemir were elected as the Green party's top candidates for the upcoming general election that will take place on September 24, 2017. The Greens, who have been mentioned as potential partners in government for German Chancellor Angela Merkel after the election, chose the two members of their pragmatist wing, Cem Ozdemir and Katrin Goering-Eckardt, to lead the party into the general election. / AFP PHOTO / dpa / Kay Nietfeld / Germany OUT
Del saken
  •  
  •  
  •  

De Grønne i Tyskland har ved en partikongress stemt for å sondere med kristendemokratiske CDU/CSU og klassisk liberale FDP. Dermed er første skritt mot den såkalte jamaicanske koalisjonen tatt, dette melder tyske der Spiegel lørdag ettermiddag.

“Vi aksepterer invitasjonen fra CDU og CSU for felles utforskende samtaler, sammen med FDP” heter det i beslutningen. Dette er imidlertid ingen garanti for regjeringsdeltagelse.

“Om samtalene ikke forløper seg konstruktive, da vil vi kjempe for forandringer som et opposisjonsparti”, heter det videre i uttalelsen fra partikongressen i Berlin.

Partikongressen bekrefter partiets rolle som et sentrum-venstreparti og i uttalelsen legger de Grønne vekt på miljøsaken, samt rettferdig fordeling og de insisterer også på det de kaller en humanitær flyktningpolitikk.

Partiet fikk 8,9% i det tyske forbundsdagsvalget, noe som var bedre enn ventet. Om man skal holde Alternativ for Tyskland utenfor, er det kun en sentrum-høyre Jamaicakoalisjon eller en storkoalison av CDU/CSU og sosialdemokratene SPD som kan samle et flertall bak seg i den tyske Forbundsdagen. SPD har imidlertid meldt at de kommer til å gå i opposisjon.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]