Minst 17 drept i opptøyer i Kamerun

REUTERS TV/File Photo

Tallet stemmer overens med opplysninger som offisielle ikke navngitte kilder har kommet med.

Engelskspråklige kamerunere utgjør om lag en femdel av landets befolkning på 22 millioner innbyggere. De hevder å være diskriminert og tilsidesatt av den franskspråklige majoriteten. Dette kulminerte søndag i en symbolsk erklæring om uavhengighet.

President Paul Biya har motsatt seg enhver splittelse av landet eller etablering av et føderalt system.

Kamerun var tysk koloni fra 1884 til 1919. Da ble landet delt i en britisk-styrt og en fransk-styrt del.

Dagens konflikt mellom de to språkgruppene går tilbake til 1961 da den britisk-administrerte sørlige delen slo seg sammen med det nordlige Kamerun, som året før oppnådde uavhengighet fra Frankrike.

NTB-AFP

(©NTB)


Publisert: okt 2, 2017 @ 10:22 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.