Nok er nok, Erdogan

Russian S-400 Triumph air defense missile systems launcher. AP Photo/File

Tyrkia har gått til innkjøp av det russiske rakettforsvarssystemet S-400, muligens verdens beste system for nedskyting av fly og raketter. Systemet er i stand til å ramme alle innkommende flygende objekter i en 400 km radius. Systemet sender ut raketter som flyr med en max hastighet på 4,8 km pr sekund.

Når NATO-landet Tyrkia bruker nesten 2,5 milliarder USD på et innkjøp som i praksis kun er nødvendig for å kunne forsvare seg mot USA og NATO, da bør vesten revurdere sitt forhold til Tyrkia. Det virker som Erdogan regner med en konfrontasjon mot Tyrkias tidligere partnere.

Tyrkia liker ikke kurdernes frigjøringskamp. Vestens støtte til kurderne virker å irritere Erdogan. Kurderne er i «bevegelse», så noe vil sannsynligvis inntreffe de neste få år.

Erdogan har allerede ved flere anledninger prøvd å «bruke» den tyrkiske diasporaen i Europa. Han retorikk har vært svært provokativ og nesten på grensen til å oppildne dem som en femtekolonne. Det kan ikke resten av NATO akseptere.

Vesten må sette en strek i sanden, hit men ikke lengre. Kun en fast holdning vil virke mot ledere som Erdogan i Tyrkia.


Publisert: okt 2, 2017 @ 9:03 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.