Foto: Ethan Miller/Getty Images/AFP
annonse
annonse

Flere av oss i det internasjonale miljøet av terror- og ekstremismeeksperter reagerte da IS tidligere i dag hevdet å stå bak angrepet i Las Vegas.

IS har en tendens til å hevde å stå bak langt flere aksjoner enn det de faktisk er involverte i – dette er en bevisst strategi for å fremstå som større og mektigere enn det de er. IS er en terror-organisasjon som følger prinsippet om at all terror er god terror, deres mål er å skremme, om de klarer å knytte andres angrep opp mot seg

IS er for all del en organisasjon man ikke skal kimse av. Det hender at frittstående ekstremister blir inspirert av organisasjonens aksjoner, eller aksjoner organisasjonen i det minste hevder å stå bak. I denne saken er det lite som tyder på at sammenhengen mellom IS og aksjonen er faktum, selv om det ikke helt kan utelukkes. Det er flere faktorer som ikke stemmer overen

annonse

Når det kommer til sannhetsgehalten i hvorvidt IS står bak aksjoner er IS med andre ord selv ikke en pålitelig kilde.

Mubin Shaikh, en av verdens ledende eksperter på å bekjempe islamistisk ekstremisme både gjennom etterretningstjeneste, intervensjon, forskning og annet arbeide, reflekterer det mange av oss i forskning-s, etterretnings-, aktivist- og intervensjonsmiljøene tenker og påpeker; det  faktum at IS-krigere aldri ville skutt seg selv i konfrontasjoner med politiet. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon