Foto: Ethan Miller/Getty Images/AFP
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Flere av oss i det internasjonale miljøet av terror- og ekstremismeeksperter reagerte da IS tidligere i dag hevdet å stå bak angrepet i Las Vegas.

IS har en tendens til å hevde å stå bak langt flere aksjoner enn det de faktisk er involverte i – dette er en bevisst strategi for å fremstå som større og mektigere enn det de er. IS er en terror-organisasjon som følger prinsippet om at all terror er god terror, deres mål er å skremme, om de klarer å knytte andres angrep opp mot seg

IS er for all del en organisasjon man ikke skal kimse av. Det hender at frittstående ekstremister blir inspirert av organisasjonens aksjoner, eller aksjoner organisasjonen i det minste hevder å stå bak. I denne saken er det lite som tyder på at sammenhengen mellom IS og aksjonen er faktum, selv om det ikke helt kan utelukkes. Det er flere faktorer som ikke stemmer overen

Når det kommer til sannhetsgehalten i hvorvidt IS står bak aksjoner er IS med andre ord selv ikke en pålitelig kilde.

Mubin Shaikh, en av verdens ledende eksperter på å bekjempe islamistisk ekstremisme både gjennom etterretningstjeneste, intervensjon, forskning og annet arbeide, reflekterer det mange av oss i forskning-s, etterretnings-, aktivist- og intervensjonsmiljøene tenker og påpeker; det  faktum at IS-krigere aldri ville skutt seg selv i konfrontasjoner med politiet. 

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]