Oslo 20140825. Venstre-politiker Yousuf Gilani (t.h.) er en av initiativtakeren til demonstrasjonen mot Den islamske staten (IS) og Profetens Ummah utenfor Stortinget i Oslo mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Drammens omstridte varaordfører Yousuf Gilani (V), er møtt med en tverrpolitisk kald skulder etter at han kom tilbake på jobb mandag. 

Gilani har hatt permisjon fra alle sine politiske verv siden mai i år.

– Det er sterkt beklagelig at Drammen har en varaordfører uten tillit i bystyret og i eget parti, sier gruppeleser Eivind Knudsen i Arbeiderpartiet (Ap) til Drammens Tidende.

Gilani, som er siktet for identitetskrenkelse etter beskyldninger om at han har gitt seg ut for å være en annen i en epost til kommunen, har møtt bred tverrpolitisk fordømmelse – også fra sine egne. Han nekter for anklagene.

– Gilani har ingen verv i Drammen Venstre, heller ikke som gruppeleder, sier generalsekretær Trond Enger i Venstre til Drammens Tidende.

Drammen Venstre har bedt Yousuf Gilani søke fritak ut perioden, og Eidi Ann Hansen fungerer i dag som gruppeleder. Hun tok over da Gilani tok permisjon.

– Jeg er fortsatt gruppeleder og blir det inntil gruppa gjør et annet valg, sier Hansen.

Gilani sier han vil ta opp saken på partiets neste gruppemøte, som er 15. oktober. Saken rundt Gilani har vakt betydelig oppmerksomhet, og mange spør om Gilani i det hele tatt kan fungere som varaordfører slik situasjonen er. Drammens Tidende adresserte det spørsmålet med følgende kommentar i sin leder tirsdag :

«Så lenge Yousuf Gilani har tillit til seg selv, og ønsker å bli sittende, er han varaordfører i Drammen».

Avisen påpeker at Gilani er valgt for fire år, som gir ham rett til å titulere seg varaordfører, og på en godtgjørelse på 194.132 kroner i året.

Ordfører Tore O. Hansen (H) har gjort det klart at han ikke tror Gilani får spesielt mye å gjøre fremover.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]