Leder av Unge Høyre Kristian Tonning Riise på Høyres landsmøte fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

Lederne i Unge Høyre og Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) sier de begge ønsker å få med seg Venstre inn i regjering, selv om KrF har trukket seg.

Regjeringen vil fortsatt være en mindretallsregjering selv om Venstre blir med, men både Unge Høyres Kristian Tonning Riise og FpUs Bjørn Kristian Svendsrud sier de mener partiet bør bli med i prosjektet.

–Da ville vi kunne tatt forhandlingene på forhånd istedenfor i Stortinget. For Venstre vil det gi bedre muligheter for gjennomslag, sier Riise til NRK.

Han legger til at han helst skulle sett alle de fire borgerlige partiene i regjering, men at å få med ett parti fortsatt er en fordel sammenlignet med å ha to partier utenfor. Han får støtte fra Svensrud.

–Vi kjemper for egen politikk, men slik grunnlaget er i Stortinget er det best å få flest mulig inn i regjeringen. En liberal regjering vil uansett være til det beste for Norge, sier FpU-formannen til samme kanal.

De to ungdomspartilederne har sammen utarbeidet en åttepunkts liste med konkrete forslag til enighet mellom Venstre, Høyre og Frp. Den inneholder blant annet forslag om å avskaffe formuesskatt på arbeidende kapital, avskaffe straff for bruk og besittelse av narkotiske brukerdoser, vinmonopolkompromiss og nasjonalt elbil-ladenett.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]