FILE: In this Friday, Sept. 14, 2012 file photo, Hamed Sinno, 24, lead singer and song writer of the Lebanese group Mashrou' Leila performs with the band in the ancient Roman amphitheater in the Jordanian capital Amman. Egyptian authorities said Monday, Sept. 25, 2017 they have arrested seven people they accuse of being gay and promoting homosexuality for allegedly raising the rainbow flag of the LGBT movement at a concert by Mashrou' Leila, even though there is no law banning the practices. (AP Photo/Diaa Hadid, File)
Del saken
  •  
  •  
  •  

27 homofile og lesbiske er pågrepet i Egypt de siste dagene, etter at det ble heist et regnbueflagg under en konsert i Kairo.

annonse

Annonse

Selv om homofili ikke forbys i egyptisk lovgiving, har forfølgelsen av homofile vært utbredt i det nordafrikanske landet.

Mandag ble 27 homofile og lesbiske pågrepet for «utskeielser», opplyser egyptiske myndigheter. Fem andre personer er etterlyst.

annonse

Annonse

Politiaksjonen kommer i kjølvannet av en konsert i Kairo med det libanesiske bandet Mashrou’ Leila, som heiste et regnbueflagg. Reaksjonene på pågripelsene har vært sterke, blant annet fra Amnesty International.

annonse

Annonse

– Egyptiske myndigheter må umiddelbart stanse denne forfølgelsen og løslate alle de pågrepne, sier Najia Bounaim, nordafrikansk kampanjedirektør i Amnesty International.

Egyptiske myndigheter truer nå med å forby landets massemedier å «fremme homofili». Mashrou’ Leilas vokalist Hamed Sinno er selv homofil og anklager egyptiske myndigheter for å skape sosial panikk for å kunne slå ned på homofile.

– Det er kvalmt at dette hysteriet kommer fordi noen ungdommer har heist et flagg som står for kjærlighet, sier bandet i en uttalelse.

(©NTB)
NTB-AFP

annonse

Annonse


Del saken
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
annonse

Les også: