Boligprospekter i vindu hos eiendomsmegler i Oslo lørdag. Boligmarked, boligmarkedet, boligpris, boligpriser, eiendomsmarked, eiendomsmegling, boligannonser. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Boligprisene i Norge falt 0,5 prosent i september justert for sesongvariasjoner, viser nye tall fra Eiendom Norge.

Prisene sank med 1,6 prosent i september, men korrigert for sesongvariasjoner var nedgangen 0,5 prosent. Boligprisene hadde jevnt over en svak utvikling i september, viser de siste tallene fra Eiendom Norge.

– Boligprisene utviklet seg svakt i september i store deler av landet, og vi venter at prisene vil fortsette å falle fram mot nyttår, noe som er en normal sesongutvikling. Men styrken i prisnedgangen er sterkere enn vanlig og sterkere enn under det forrige boligprisfallet i Norge høsten 2013, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

I landet som helhet har boligprisene steget med 1,5 prosent det siste året.

Det ble solgt 8.681 boliger i september, 7,7 prosent færre enn i tilsvarende måned i fjor. Så langt i år er det solgt 67.822 boliger, en nedgang på 1,1 prosent fra 2016.

– Det ble solgt færre boliger i løpet av måneden samenlignet med 2016, men salgsvolumet hittil i år er tilnærmet på nivå med fjoråret, sier Dreyer.

Det ble lagt ut 10.289 boliger for salg i september, 6,3 prosent flere enn i samme måned i fjor. Så langt i år er det lagt ut 79.765 boliger for salg i Norge – 8,6 prosent flere enn i 2016.

– Det er blitt lagt ut mange boliger for salg i løpet av måneden, og utbudet har økt i løpet av september over hele landet. Det vil utover høsten være særlig spenning knyttet til om markedet tar unna mye av tilbudet, sier Dreyer.

NTB-Birgitte Iversen

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]