From left to right: Catalan regional Vice-President Oriol Junqueras, Catalan President Carles Puigdemont and Barcelona's mayor Ada Colau stands outside during a protest called by pro-independence at the Palau Generalitat in Barcelona, Spain, Monday, Oct. 2, 2017. Catalonia's government will hold a closed-door Cabinet meeting Monday to discuss the next steps in its plan to declare independence from Spain following a disputed referendum marred by violence. (AP Photo/Manu Fernandez)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lederen i den spanske regionen Catalonia, Carles Puigdemont, vil komme med en kunngjøring onsdag kveld kl. 21, sier en regjeringskilde til Reuters.

I en samtale med BBC blir Puigdemont spurt om hva han vil gjøre dersom den spanske regjeringen griper inn og tar kontroll over Catalonias regjering. Han svarer at det vil være «en feil som forandrer alt».

Videre opplyste den katalanske lederen at det for øyeblikket ikke er noe kontakt mellom regjeringen i Madrid og hans administrasjon.

Ifølge katalansk helsevesen ble 893 sivile behandlet for skader som følge av søndagens sammenstøt. Politiet brukte batonger og i noen tilfeller også gummikuler mot folkemengdene. Fire av de skadde ble sendt til sykehus.

Innenriksdepartementet har opplyst at også 431 politifolk ble såret.

Regjeringen har avfeid folkeavstemningen som en grunnlovsstridig farse.

Katalanske myndigheter sier på sin side at 90 prosent stemte for uavhengighet og at oppslutningen i folkeavstemningen var på 42,3 prosent.

Søndag erklærte Puigdemont at Catalonia hadde «vunnet retten til en selvstendig stat».

(©NTB)
NTB-AFP

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]