Hege Storhaug. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Human Rights Service’ (HRS) fotoprosjekt vekker sterke reaksjoner, og Høyre sier til Dagbladet at de vil se nøye på statsstøtten til organisasjonen. 

«Vi vil i tiden framover hyppig benytte det visuelle for å vise våre lesere hva som skjer med vårt kjære Norge. Islams framvekst går raskt», skrev informasjonsansvarlig Hege Storhaug på HRS’ nettsider søndag.

Hun oppfordrer folk over hele landet til å bidra med å sende inn bilder. Innlegget er illustrert med et fotografi av fire kvinner som venter på bussen på Tøyen i Oslo. Tre av dem er ikledd hijab.

annonse

Dette får blant andre Høyres stortingsrepresentant Kårstein Løvaas til å reagere. Han mener prosjektet er «antiintegreringsarbeid».

– Høyre vil se nøye på statsstøtten nå. Uavhengig av om organisasjonen heter Islamsk Råd eller HRS, må vi hvert år gå gjennom hvem vi gir penger til. Pengene skal brukes på integrering. Brukes de på andre ting, er vi nødt til å gjøre en vurdering, sier Løvaas til Dagbladet.

Medredaktør Ivar Staurseth i Minerva mener HRS helt klart bør miste støtten.

annonse

– Når de pisker opp leserne til å fotografere skattebetalere og henge dem ut på nett, er det på tide å stenge igjen krana, sier han til avisen.

Også sosiologen Kjetil Rolness, som tidligere har tatt Storhaug i forsvar, mener en grense er nådd.

– Det jeg oppfatter som legitim innvandringskritikk blir bare dratt ned i søla av dette, sier Rolness til avisen.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon