A woman with an umbrella depicting the logo of the European Union walks past Berlin's landmark, the Brandenburg Gate, 22 March 2007. The German capital is preparing for a meeting to take place 24 and 25 March of European heads of state to mark the 50th anniversary of the signature of the Treaty of Rome which established the European Economic Community, the fore-runner of the EU. AFP PHOTO DDP/CLEMENS BILAN GERMANY OUT
Del saken
 • 57
 •  
 •  
 •  
 •  

Hva nå med den rådende tvetydighet som vises hos både befolkninger og maktelite i forbindelse med Katalonias frihetskamp?

Folkeflertall og elite støtter omtrent alle folkegrupper som ønsker frihet og selvstendighet, ordet demokrati brukes i annenhver setning. Nå i disse dager er kurdere og katalonere i mediabildet, disse folk må få eget land og selvstendighet. Vel og bra dette, alle liker sine egne best. Samfunn med homogene befolkninger er de mest fredelige, de multikulturelle er mest voldelige.

Samtidig er det samme folkeflertall og eliten for en stor fremmedkulturell innvandring til Europa, dette virker ulogisk. Hvordan kan man være for å imot det samme, samtidig? Ønsker man komplett kaos i Europa med frihetskamper for alle folkegrupper?

Noe er riv ruskende galt i Europa, og våre ledere virker å være de som forstår minst, de sjangler rundt mellom forskjellige motstridene standpunkter.

EU-systemet i dagens form ønsker en sterk, føderal stat i Europa hvor alle kulturer, raser og folkegrupper lever sammen. Folkeflertall og eliten viser at de ønsker det motsatte i praksis ved enhver anledning, nå i Katalonia og Kurdistan.

Er det på tide våre ledere bestemmer seg for hva de mener og ønsker? Er våre ledere i stand til å ta gode beslutninger overhodet?

De ti neste år blir meget turbulente og vanskelige, og Europa står uten gode ledere i alle land. Det lover ikke godt.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 57
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]