Valdressaken går for Gjøvik Tingrett. Moren til den 13 år gamle jenta som ble funnet død på Beitostølen i 2015 står tiltalt. Bistandsadvokat Marianne Stein og aktor e Arne Ingvald Dymbe i Gjøvik Tingrett. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kvinnen som er tiltalt for grov mishandling av sin 13 år gamle datter som døde på Beitostølen i 2015, anses fortsatt å være frisk nok til å møte i retten.

– Den rettsmedisinske kommisjon har ingen bemerkninger til den rettspsykiatriske rapporten. Det betyr at konklusjonen i rapporten er gjeldende, og at kvinnen anses å være i stand til å møte i retten, med tilpasninger, sier statsadvokat Arne Ingvald Dymbe i Hedmark og Oppland statsadvokatembeter til NTB.

Den opprinnelige rettssaken startet mandag 24. april i Gjøvik tingrett, men dagen etter ble den avbrutt, da kvinnen brøt sammen og måtte kjøres til sykehus. Saken ble først utsatt i en uke, og deretter på ubestemt tid på grunn av kvinnens helsetilstand.

I stand til å møte
En rettspsykiatrisk vurdering av 47-åringen fastslo imidlertid at den tiltalte kvinnen anses i stand til å møte i retten med tilpasninger. Den rettsmedisinske kommisjon har det endelige ordet, og har nå vurdert saken likt som rettspsykiater og overlege i psykiatri, Synne Sørheim.
– Tilpasningene det er snakk om, er knyttet til at hun må gis passende pauser hvis det kommer episoder av somatisk eller psykisk karakter, sier Dymbe.

Når rettssaken kan berammes på ny, er fortsatt usikkert. Dymbe håper imidlertid at det ikke tar altfor lang tid.

Tidspunkt ikke avklart
– Retten må finne ut når de tidligst har tid og ledige lokaler. Så tar de kontakt med de ulike partene for å finne et tidspunkt. For min del kunne jeg nok klart dette før jul. Tingretten har fått det samme brevet som meg, så jeg forventer at tingretten begynner å se på berammingsprosessen og at vi blir kontaktet når som helst, sier statsadvokaten.
13 år gamle Angelica Heggelund døde av avmagring på familiehytta på Beitostølen nyttårsaften 2015. Moren ble senere tiltalt for grov mishandling. Saken er omtalt som Valdres-saken, men også som Lommedalen-saken fordi mor og datter bodde i Lommedalen før de flyttet til hytta på Beitostølen.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]