Illustrasjonsbilde. Foto: Morten Holm / Scanpix
Del saken
 • 793
 •  
 •  
 •  
 •  

I det siste har det kommet frem i media hvordan noen unge jenter på flukt fra æreskulturen opplever trusler og må gå så langt at de må politianmelde dette. Ikke nok med det, noen har også fått beskjed om å bare la være å anmelde og gå videre med livet sitt.

Vi må ikke glemme at flere av disse jentene og guttene som er på flukt fra æreskulturen allerede har nok utfordringer, det siste de trenger er trusler hengende over seg. Det er derfor positivt at det blir mer debatt og handlinger rundt sikkerheten til unge som er på flukt fra æreskulturen.

Ingen skal leve i frykt og angst eller oppleve æresrelatert vold av noen de kanskje ikke kjenner en gang. Politiet og politikere er nødt til å ta disse jentene og guttene på alvor. Anmeldelser må tas seriøst. Vi er nødt til å støtte disse unge, for æreskulturen er brutal. Jeg har vært engasjert i denne målgruppen i flere år og ser at flere får sin livskvalitet ødelagt.

Jeg har engasjert meg ved å holde markeringer mot tvangsekteskap og æreskulturen foran Stortinget flere ganger, jeg har også pratet med Røde kors som jobber tett med denne målgruppen. De forteller at flere unge har PTSD (posttraumatisk stresslidelser), mange isolerer og lever med frykt. Det sier seg selv at livskvaliteten blir dårlig.

Det er derfor fint at det kommer frem i media om de jentene som er tøffe nok og forteller om dette. Nå må vi alle ta dem på alvor og gi dem skikkelig støtte. Politiet må ta disse jentene på alvor, prioritere sakene og politikere må presse på.

Det finnes allerede flinke innvandrerforeldre som engasjerer seg i dette, men det må mer til. For foreldrene er jo også hovedproblemet. I Norge skal det være nulltoleranse for æresvold og trusler. Det må de som flytter hit rett og slett bare innfinne seg med.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 793
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]