U.S. President Donald Trump meets with Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu in New York, U.S., September 18, 2017. REUTERS/Kevin Lamarque
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

I følge en ikke-navngitt vestlig diplomat sitert i den israelske avisen Haaretz, skal den amerikanske presidenten Donald Trump ha fortalt FNs generalsekretær Antonio Guterres at den israelske presidenten Benjamin Netanyahu er en større hindring for å oppnå fred enn presidenten for den palestinske selvstyremyndigheten Mahmoud Abbas. I følge den anonyme diplomaten hadde Trump anerkjent at begge ledere var “problematiske,” men også at den israelske lederen var “det større problemet.”

Sitatet skal komme fra et møte mellom Trump og Guterres på sidelinjene i FNs generalforsamling i New York. I dette møtet skal Trump ha gjentatt til Guterres at han er fast bestemt på å forsøke å forhandle frem en historisk fredsavtale. I følge Trump sliter den 82-år gamle Abbas med innenrikspolitiske problemer og ønsker seg et godt ettermæle. På samme tid forstår Netanyahu at han aldri kommer til å ha en amerikansk president som forstår Israels sikkerhetsbehov bedre og at det derfor er mer sannsynlig at han godtar løsninger som han ikke ville ha godtatt før.

Gitt disse grunnene tror Trump ”at det er en god sjanse for å finne en løsning.” Guterres, på sin side, oppfordret Trump til å fortsette å presse for en israelsk-palestinsk fredsløsning og understreket at han også mener det er en mulighet til å oppnå en historisk avtale.

En talsmann for det hvite hus nektet derimot for at denne samtalen har funnet sted: “Presidenten sa at han føler at begge parter ønsker å oppnå fred, og at han er fortsatt optimistisk for å få til en varig fredsavtale. Vi fokuserer på produktive samtaler og ikke på støyen som er skapt av spoilere.”

 

Les mer:

Haaretz. Trump to UN Chief: Netanyahu Proving More Difficult Than Abbas in Peace Efforts, 4 oktober 2017.

 

 

 

 

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]