A 3D printed logo of Twitter and an Islamic State flag are seen in this picture illustration taken February 18, 2016. The U.S. government, acknowledging its limited success in combating Islamic extremist messaging, is recruiting tech companies, community organizations and educational groups to take the lead in disrupting online radicalization. The change in strategy, which took a step forward on Wednesday when the Justice Department convened a meeting with social media firms including Facebook Inc, Twitter and Alphabet Inc's Google , comes despite what critics say is scant evidence on the effectiveness of such efforts. Picture taken February 18, 2016. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration
Del saken
 • 50
 •  
 •  
 •  
 •  

Innstrammingen av loven er en respons på den økende frekvensen av terrorangep mot Storbritannia, ifølge den britiske innenriksministeren Amber Rudd fra Det konservative parti.

Folk som gjentakende ganger søker opp og leser materiale på internett som har forbindelse med terrorisme eller inneholder oppfording til terror kan få opptil 15 år i fengsel. Lovforslaget er et forsøk på å demme opp mot radikalisering, opplyste Rudd tirsdag.

Loven vil også ramme terrorister som publiserer informasjon om ansatte i væpnede styrker, politi og etterretningstjenester i den hensikt å forberede terrorhandlinger.

– Jeg vil sørge for at de som ser på avskyelig terroristinnhold på nettet, inkludert jihadistiske nettsider, høyreekstrem progaganda og instruksjoner for å lage bomber, blir møtt med lovens fulle kraft, sa Rudd. Det er for tiden et hull i loven rundt denne type materiale, som er lest eller streamet fra internett uten å bli lastet ned permanent.

En analyse utført av innenriksministerens kontor viser at IS eller gruppens tilgengere har publisert nesten 67000 tweets som promonterte lenker til deres propaganda og plattformer, på engelsk siden 1. september 2016.  Dette gjør engelskspråklige til den viktigste målgruppen for IS-tilhengere etter arabiskspråklige. Undersøkelsen viser også at det i løpet av de første åtte månedene dette året ble laget og delt over 44000 lenker til IS-progaganda.

Loven skal kun ramme de som gjentakende ganger oppsøker og ser på terrormateriale på internett, for å beskytte de som ved en feil klikker på en lenke, eller som er nysgjerrige og ikke har en kriminiell hensikt. Det vil heller ikke gjelde for akademikere, journalister eller andre som kan ha en legitim grunn for å oppsøke slikt materiale.

 

Kilde: The Guardian

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 50
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]