Baseball Hall of Fame outfielder Roberto Clemente's team, the Pittsburgh Pirates collects donations outside PNC Park in Pittsburgh for hurricane-devastated Puerto Rico, Monday, Oct. 2, 2017. Maria devastated Puerto Rico leaving millions across the U.S. territory without food, water, and electricity. (AP Photo/Gene J. Puskar)
Del saken
  •  
  •  
  •  

President Donald Trump vil slette Puerto Ricos gjeld. Dødstallet etter orkanen Maria har steget fra 16 til 34 på øya.

Guvernør Ricardo Rosello annonserte dette på en pressekonferanse like etter at Trump besøkte det amerikanske territoriet.

Det offisielle dødstallet, som har vært 16, har ikke blitt oppdatert siden 25. september.

I et intervju sa presidenten at det er nødvendig å slette Puerto Ricos gjeld.

– De skylder mye penger til dine venner på Wall Street, og det vil vi slette. Det skal du si farvel til. Jeg vet ikke om det er Goldman Sachs (en investeringsbank), men uansett hvem det er, så kan du godt vinke farvel til dem, sa Trump til Fox News ifølge Reuters.

Under sitt besøk sa Trump at puertoricanerne bør være stolt av at kun 16 liv gikk tapt i orkanen, sammenlignet med tusenvis i «en ekte katastrofe som orkanen Katrina». Orkanen Katrina tok 1.833 liv i 2005.

Like etter annonserte Rosello at dødstallet, som har vært 16 siden 25. september, har steget til 34.

Orkanene Irma og Maria som rammet Karibia i september, var blant de sterkeste som noensinne er registrert i Atlanterhavet.

(©NTB)
NTB-AP

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]