(COMBO) This combination of pictures created on October 1, 2017 shows, US President Donald Trump at Morristown, New Jersey, Municipal Airport on September 15, 2017; and North Korean leader Kim Jong-Un waving following a military parade in Pyongyang on April 15, 2017. Trump said on October 1, 2017, negotiating with North Korea over its nuclear program would be a waste of time, after it emerged that Washington had channels of contact with Pyongyang. Only hours after US Secretary of State Rex Tillerson revealed that US officials were in touch with North Korean counterparts, Trump undercut his top diplomat by declaring on Twitter that any talks would be futile. / AFP PHOTO / MANDEL NGAN AND ED JONES
Del saken
  •  
  •  
  •  

USAs tidligere forsvarsminister under Clinton administrasjonen, William J. Perry , er ikke imponert over president Trumps siste ordkrig med Nord-Koreas despot Kim Jong-un. Han kritiserer Trump sterkt for å eskalere en allerede farlig situasjon og mener at USA nå er på randen av krig med Nord-Korea.

I følge Perry er ikke risikoen at Nord-Korea starter en krig, men at USA famler seg inn i en som et resultat av Trumps oppførsel. Perry mener derfor at USA må behandle Nord-Korea på en måte som reduserer risikoen for misforståelser og feilberegninger. Dette innebærer å slutte med infantile fornærmelser som trivialiserer alvorligheten i situasjonen og potensielt undergraver USAs forpliktelser til å handle hvis det blir nødvendig. Perry sier at rolig diplomati med en troverdig trussel om diverse straffetiltak – inkludert militære løsninger – er veien å gå for å roe ned situasjonen.

Kritikken fra den tidligere amerikanske forsvarsministeren kommer i etterkant av Trumps siste Twitter episode hvor presidenten begravde det nyeste diplomatiske initiativet fra USAs utenriksminister, Rex Tillerson, for å roe ned gemyttene. Tillerson foreslo å kommunisere direkte med Pyongyang for å ”roe ting ned.” Til det tweetet Trump at  ”Jeg fortalte Rex Tillerson, vår fantastiske utenriksminister, at han kaster bort tiden sin når han prøver å forhandle med den lille rakettmannen… Spar energien din, Rex, jeg kommer til å gjøre det som trengs.”

 

Les mer:

Politico. North Korea Called Me a ‘War Maniac.’ I Ignored Them, and Trump Should Too, 3 oktober 2017.

 

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]