Amerikanske spesialsoldater drept i Niger

Foto: AP Photo/George Osodi file

Tre amerikanske spesialsoldater er drept og to andre er såret i et angrep sørvest i Niger, opplyser forsvarsledelsen i USA.

Amerikanske talsmenn vil ikke gå i detalj, men opplyser at soldatene tilhørte USAs Green Berets-styrke og trolig kom under angrep fra militante islamister med bånd til al-Qaida i det islamske Maghreb (AQIM).

Angrepet skjedde nord for Niamey nær grensa til Mali, der de amerikanske spesialsoldatene ifølge U.S. Africa Command opererte sammen med regjeringsstyrker fra Niger.

De amerikanske spesialstyrkene er i Niger for å bistå landets regjeringsstyrker i kampen mot militante islamister.

(©NTB)
NTB-AP


Publisert: okt 5, 2017 @ 8:46 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.