FILE- In this Friday Feb. 24, 2006 file photo, Militants wearing black masks, military fatigues and carrying Kalashnikov assault rifles and rocket-propelled grenade launchers, patrol the creeks of the Niger Delta area of Nigeria. Nigeria's government has resumed paying stipends to former militants, on the week of Thursday Aug. 4, 2016, even as security forces mount air bombardments and ground assaults reported to have killed scores of fighters disrupting petroleum production in the oil-rich Niger Delta. (AP Photo/George Osodi file)

Tre amerikanske spesialsoldater er drept og to andre er såret i et angrep sørvest i Niger, opplyser forsvarsledelsen i USA.

Amerikanske talsmenn vil ikke gå i detalj, men opplyser at soldatene tilhørte USAs Green Berets-styrke og trolig kom under angrep fra militante islamister med bånd til al-Qaida i det islamske Maghreb (AQIM).

Angrepet skjedde nord for Niamey nær grensa til Mali, der de amerikanske spesialsoldatene ifølge U.S. Africa Command opererte sammen med regjeringsstyrker fra Niger.

De amerikanske spesialstyrkene er i Niger for å bistå landets regjeringsstyrker i kampen mot militante islamister.

(©NTB)
NTB-AP

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]