Rune Berglund Steen har skrevet en svært så ubehagelig roman om vår evne til å bryte med anstendighet og tillit. - Medmenneskelighet er det viktigste vi har, sier forfatteren som utgir romanen "Mogador" fra Forlaget Oktober. Steen er leder av Antirasistisk Senter. Foto: Vidar Ruud
annonse
annonse

Human Rights Service og Hege Storhaug er produktive, men som alt annet er noe bra og noe er dårlig.

Ofte går det på smak. Nå ville de at leserne skulle ta bilde av demografiske endringer og sende det inn. Men det ble dårlig mottatt hos de anstendige. Det var emosjoner, sterke emosjoner, kanskje ikke så mye realisme. Men de var samstemte om at statsstøtten skulle kanselleres.

Det er slik debatten er, men det er betenkelig om en har økonomiske interesser i sine krav. Slik som Antirasistisk senter (ARS). HRS og ARS får offentlige penger fra den samme potten. Hvis en organisasjon får mindre, kan en annen få mer. Sånn har de holdt på i årevis. Antirasistisk senter fikk endret fordelingen da Lysbakken holdt i kakespaden, da ble kakestykket til HRS delt og gitt til ARS. Audun Lysbakken ga ARS også romslig med penger for å skrive en «skyggerapport» om rasisme til FN. Der brukte de mye blekk på å sverte konkurrenten og konkluderte med at HRS burde fratas støtten.

annonse

Nå er det Sindre Bangstad, den notoriske (kultur)rasist jegeren og ivrige motkraften til ytringsfriheten, som på hjemmesiden til ARS krever at man skal stanse statsstøtten til Human Rights Service. Ingressen er: «Regjeringen må avvikle støtten til HRS. Hvis ikke bør opposisjonen – stortingsflertallet – gripe inn.»

Han bruker mye blekk på å sverte konkurrenten om statsstøtte. Skal lure på hvor mye ARS har betalt Bangstad for innlegget. Kan det være verdt 5000 kroner? Bangstad legger ikke fingrene imellom. Det er selve styggedommen som her blir gitt penger av staten: «Sympatisører på den ytre høyrefløyen – langvarige demonisering og mistenkeliggjøring – svært nyttig partner for FrP – hatpropaganda – leflet med høyreekstreme krefter – Fjordmann – konspiranoide – Sions Vises Protokoller –  radikaliseringen av Storhaug – demonstrerer sin suverene forakt – den dypt problematiske farsen –  hatpropaganda og diskriminerende propaganda.»

Det er mye emosjoner og lite argumenter i det Bangstad skriver. Under påstanden «serieproduksjon av falske nyheter» var det få eksempler, ett var fra 2005, og et annet var noe Hege Storhaug skrev om syriske flyktninger, men trakk tilbake og beklaget. Hun hadde visst skrevet det i affekt. Han linket til en kronikk skrevet av SV-politiker Snorre Valen, en bør kanskje ikke si noe mer om det. Bortsett fra da Hege Storhaug skulle debattere boken sin «Islam. Den 11 landeplage» på Soria Moria i Oslo. Utenfor var det fullt av politi med kevlarvester og maskinpistoler. Vi måtte igjennom sikkerhetskontroll. Vi fikk kun øl i plastglass.

annonse

Bak i salen satt det en liten flokk som glodde inn i Mac’er, de la fra seg maskinene når Snorre Valen snakket og klappet høyt. Faktisk de eneste som klappet. På mitt bord forsøkte vi å drikke øl av plastikk og diskuterte hva vi burde gjøre om det kom terrorister. En hadde sett noe på Youtube og forklare at man skulle velte bordet og bruke det som skjold, men så sukket han og så på plastglasset og mumlet at på filmen så skulle en bruke knust glass som våpen.

Antirasistisk senter kan selvfølgelig kreve at HRS skal fratas statsstøtten, men da skal leseren bli opplyst om at de deler samme kake.

Om kravet innfris, så vil det begunstige ARS. Når de ikke opplyser om det, så oppstår det spekulasjoner om de har økonomiske motiver bak sin kampanje mot HRS. Vi vet at Antirasistisk senter har økonomiske problemer, så de øyner kanskje en mulighet nå.

 

 

 

 

 

annonse

 

 

 

 

 

 

annonse

 

 

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon