Ekspertutvalg skal vurdere økonomisk klimarisiko

Kristiansand 20171002. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) setter ned et ekspertutvalg som skal vurdere klimarisikoen for norsk økonomi.

– Utvalget kommer meget snart. Den viktigste oppgaven blir å vurdere globale risikofaktorer og hva disse betyr for norsk økonomi og finansiell stabilitet, sier statsråd Vidar Helgesen til Dagens Næringsliv.

Ifølge statsråden skal utvalget vurdere den økonomiske klimarisikoen både for staten og for norske selskaper.

– Overgangen til fornybar energi går mye fortere enn ventet. Ødeleggelse av infrastruktur på grunn av klimaendringer er også en risiko, sier Helgesen.

Ekspertutvalget som skal vurdere økonomisk klimarisiko, kommer i sammenheng med regjeringens strategidokument for såkalt grønn konkurransekraft. Dette legges fram sammen med statsbudsjettet 12. oktober. Utvalgsmedlemmer er etter det DN forstår utpekt. Men fordi disse formelt skal oppnevnes i statsråd, vil Vidar Helgesen ikke oppgi navn. Ifølge statsråden får utvalget frist på rundt ett år på å legge fram sine risikovurderinger.

(©NTB)


Publisert: okt 5, 2017 @ 12:21 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.