Fem PKK-medlemmer drept i ferieområde i Tyrkia

Foto: AFP PHOTO / FREDERICK FLORIN

Tyrkiske sikkerhetsstyrker har drept fem PKK-medlemmer i et område vest i Tyrkia. Området er et populært feriemål for europeiske turister.

Ifølge det statlige nyhetsbyrået Anadolu ble medlemmene av det forbudte kurdiske arbeiderpartiet PKK oppdaget av sikkerhetsstyrker i et skogsområde i Koycegiz-distriktet i Mugla-provinsen ved Middelhavskysten.

Byrået melder at fem av medlemmene skal ha blitt drept og at sikkerhetsstyrkene jakter ytterligere to som kom seg unna. En tyrkisk soldat ble lettere skadd i sammenstøtet.

Mens slike sammenstøt er hyppige i kurdisk-dominerte områder sørøst i landet, forekommer de ekstremt sjeldent i de sørvestlige turistområdene i Tyrkia.

Koycegiz-distriktet er et særlig populært feriemål blant briter og tyskere.

PKKs opprør i Tyrkia startet i 1984. Utgangspunktet var da å søke uavhengighet for den kurdiske minoriteten, men nå legger gruppen stadig større vekt på økte rettigheter og autonomi.

Titusenvis av liv har gått tapt som følge av volden, og Tyrkia, EU og USA har utpekt PKK som en terrorgruppe.

De siste månedene har den tyrkiske hæren trappet opp sin væpnede innsats for å utrydde PKK, blant annet med hyppige luftangrep mot gruppens baser i Nord-Irak.

NTB-AFP
(©NTB)


Publisert: okt 5, 2017 @ 9:30 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.