Russian President Vladimir Putin (center R) and Saudi Arabia's King Salman bin Abdulaziz Al Saud (center L) attend a welcoming ceremony ahead of their talks at the Kremlin in Moscow on October 5, 2017. / AFP PHOTO / POOL / Yuri KADOBNOV
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kong Salman av Saudi-Arabia er nå på det første statsbesøket av en sittende saudiarabisk monark til Russland noensinne. Russland og Saudi Arabia har et langt og vanskelig historisk forhold, som kongen nå angivelig ønsker å forbedre. I Russland håper Salman på mer forståelse for kongerikets utenrikspolitikk i Midtøsten, som er under sterkt press etter den katastrofale og dyre intervensjonen i Yemen og den intense og kostbare regionale maktkampen med erkerivalen Iran.

I følge Bruce Riedel, en ekspert på politikk på den arabiske halvøy, kommer Salman til å ”få mer sympati enn handlinger” fra Russlands side. Landene kommer til å diskutere fremtiden til Syria, samt Irans ekspansive politikk for å øke sin innflytelse i Midtøsten og Teherans støtte for sjiamilitser som houthiene og Hezbollah. Men Saudi-Arabias og Russlands interesser i Midtøsten divergerer for mye til at partene kan komme til noen endelig forståelse eller enighet: Ikke bare støtter landene motstridende parter i Syria-konflikten, men Moskva deler også flere strategiske interesser med Iran og har et relativt godt forhold til landet på mange områder.

Selv om kong Salmans besøk til Russland er historisk, vil det ikke bære mange frukter. Riyadh vil således møte lite forståelse for sine bekymringer i Moskva.

Les mer:

Al Monitor. King Salman Goes to Russia, 4 oktober 2017.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]