Members of the Syrian civil defence volunteers, also known as the White Helmets, sit by as colleagues bury their fellow comrades during a funeral in Sarmin, a jihadist-held town nine kilometres east of Syria's northwestern city of Idlib on August 12, 2017, after seven were shot dead early in the morning during a raid on their base, according to the organisation. The Syrian Observatory for Human Rights said the seven volunteers had all been killed by bullets to the head. "Two minibuses, some white helmets and walkie-talkies were stolen," the White Helmets said in statement. It was not immediately clear whether the robbery or the murders were the primary motive for the raid. / AFP PHOTO / OMAR HAJ KADOUR
annonse
annonse

I morgen offentliggjøres det hvem som blir tildelt Nobels fredspris 2017. 318 personer og organisasjoner er foreslått som kandidater, blant dem, og av uforståelige grunner, ”White Helmets”. Å dele ut Nobels Fredspris til en organisasjon som etter alt å dømme er en del av PR-arbeidet til terrorgruppen Al-Qaida ville være den endelige spikeren i kisten på anseelsen til denne prisen og en evig plett på Norges omdømme.

”En pris til De hvite hjelmene ville ikke bare være en pris for det humanitære arbeidet, den ville også gitt oppmerksomhet til de bemerkelsesverdig robuste kreftene i samfunn som er rammet av væpnet konflikt,” sa PRIO-direktør Henrik Urdal til VG

Hvor henter PRIO-direktøren sine opplysninger om White Helmets fra, annet enn fra dem selv og det gedigne PR-apparatet de administrerer? Ingen av de opplysningene som kommer fra White Helmets er verifiserbare. White Helmets offisielle leder, Raed al Saleh, reiser verden rundt for å promotere seg og sine, og tas imot med åpne armer av alle de som har og har hatt regimeskifte i Syria på agendaen det siste tiåret.

annonse

Til tross for at luften for lengst har gått ut av ballongen, finnes det fremdeles de som tviholder på narrativet ”Ond diktator møtes av folkeopprør.” Disse ønsker å avskrive kritikken mot White Helmets som russisk og syrisk propaganda. Men det virker som en noe lettvint måte å avfeie kritikken.

Å skulle nominere noen til den gjeveste prisene i verden krever at kandidatene vurderes med kritisk blikk. Det er uforståelig at Nobelinstituttet trosser den enorme mengden kompromitterende vitnesbyrd, foto- og videomateriale som finnes om White Helmets. Det er en kjensgjerning at USA, Storbritannia og andre NATO- land aktivt har vært og er med på krigen for regimeskifte i Syria. De samme landene har donert tilsammen minst én milliard kroner til White Helmets. Det er mye penger. Ingen vet hva de har brukt pengene til, for det finnes ikke noe regnskap.

I krigens tåke er det alltid betydelig tvil om hva som er sant og usant. I dette tilfellet bør tvilen føre til at Nobelkomiteen ikke skjemmer seg ut ved å tildele prisen til dette prosjektet.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon