In this Sunday, May 26, 2013 photo, Israeli Deputy Foreign Minister Zeev Elkin listens during an interview with the Associated Press in Jerusalem. Elkin makes no apologies for his ideology or background, and says the world better get used to Jewish settlers holding positions of influence in Israel. (AP Photo/Dan Balilty)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Handelen mellom Russland og EU og USA har gått ned på grunn av sanksjonene som er pålagt Russland etter at Russland gikk inn i Ukraina, skriver Jewish Telegraphic Agency. Israel er ikke blant de land som boikotter Russland, og de siste tallene over handel mellom Israel og Russland viser at handelen har økt med 380 millioner dollar første halvdel av 2017, en økning på hele 25 prosent sammenliknet med tilsvarende periode i 2016.

Tallene ble nylig kunngjort av den israelske miljøvernministeren Zeev Elkin og Temur Ben Yehuda, leder av den israelske handelsorganisasjonen med Russland. “Det er fortsatt stort potensial for økt handel, og det er mye arbeid foran oss”, sier miljøvernministeren, om samtaler som har skjedd siden 2013 om en frihandelsavtale mellom Israel og Russland.

Ben Yehuda sier at økningen i handel skyldes det russiske markedets attraktivitet for israelske forretningsfolk og det israelske markedet for russere. “Vi fører ikke bare dialog om økt handel, vi signerer også store avtaler mellom Israel og russiske firmaer, inkludert Watergen, Assuta og mange andre», sier han.

Israel og Russland har i det siste også styrket samarbeidet om sikkerhetsspørsmål knyttet til Syria, der Russland har intervenert for å hjelpe president Bashar Assad og undertrykke et væpnet opprør mot hans regime som begynte i 2011, skriver telegrambyrået.

Hensikten har først og fremst vært å forhindre uheldige sammenstøt, siden Israel med jevne mellomrom angriper syriske våpenleveranser til Hizbollah-militsen i Libanon. Israel har bedt Russland om å unngå å levere våpen til Syria som kan leveres videre til Hizbollah, men foreløpig skal Israel ikke ha fått noe bindende løfte om det fra russerne.

Les mer:

http://www.globes.co.il/en/article-israels-trade-with-russia-booming-1001206709

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]